Veľké domy priamo v golfovom areáli pod Tatrami, oživuje sa známy gánok

Veľké domy priamo v golfovom areáli pod Tatrami, oživuje sa známy gánok

Menej tradičné susedstvo sa dáva do pozornosti pri projekte Kráľovské vrcholy. Táto špeciálne vyčlenená kolekcia piatich pozemkov leží priamo v golfovom areáli v jednej z podtatranských obcí. Vďaka polohe a dizajnu plánovaných rekreačných stavieb dopraje budúcim obyvateľom nezanedbateľný luxus, každý deň im prinesie efektné obrazy slovenských veľhôr. 

Bývanie v golfovom areáli

Malý súbor sa stane súčasťou zástavby určenej na celoročné i dovolenkové bývanie, ktorá rastie v rámci areálu Royal Valley Resort v katastri obce Malý Slavkov. Vznikajúca riedka stavebná štruktúra pozostáva z voľne stojacich objektov a je zatiaľ architektonicky pomerne jednotná, vo vizuálne exponovaných častiach boli navrhnuté typizované rodinné domy zodpovedajúce súčasnej estetike. Umiestnenie za severným okrajom zastavaného územia obce, na jemne svažitom, otvorenom území bez priľahlých lesných porastov zaručuje široké, v zásade nerušené výhľady do krajiny, v ktorej vyniká pohorie Vysoké Tatry.

Odhliadnuc od pôsobivej kulisy ponúka Royal Valley Resort ako hlavnú atrakciu golfové ihrisko Royal Valley Golf Club, ako miestne spoločenské centrum má potenciál fungovať reštaurácia Clubhouse Restaurant s konferenčnou miestnosťou.

Atraktívne výhľady

Kráľovské vrcholy zahŕňajú päť pozemkov s už vypracovanými projektmi domov a stavebným povolením. Situované boli neďaleko vstupu do areálu pri Golfovej ulici a susedia priamo s golfovým ihriskom. Ich názvy, Gerlachovský štít, Slavkovský štít, Prostredný hrot, Lomnický štít a Kežmarský štít, odkazujú na vrcholy, ktoré možno z týchto konkrétnych miest sledovať.  

Kralovske_vrcholyKráľovské vrcholy; Zdroj: kralovskevrcholy.sk

 

Archetyp upravený do aktuálnej podoby

Architekt Peter Topinka vychádza z osvedčeného archetypálneho tvaru. V upravenom merítku ho využíva pre formovanie obálky chrániacej program vcelku veľkorysého bývania, ktorý ozvláštňuje upravenou verziou známeho gánku. Ten je v tomto prípade opäť povýšený na dôležitý priestor.

Otvorený, prestrešený, miestami ďalej definovaný lamelami rozširuje dostupnú plochu dennej zóny a prináša aj odlišnú mieru intimity. Prebieha pri pozdĺžnej strane domu a ústi na spevnenú terasu pred atraktívne presklenou štítovou stenou, rovnako chránenou presahom a otočenou na vysokohorskú panorámu. Podľa názoru autora nasledujú parametre a funkčná náplň diela potreby moderného rekreačného ubytovania. 

Kralovske_vrcholyKráľovské vrcholy; Zdroj: kralovskevrcholy.sk

Kralovske_vrcholyKráľovské vrcholy; Zdroj: kralovskevrcholy.sk

Kralovske_vrcholyKráľovské vrcholy - gánok; Zdroj: kralovskevrcholy.sk

 

Priestranné ubytovanie/bývanie

Architekt vytvoril stavbu v dvoch dispozičných variantoch, pričom jeden bol pripravený pre komfortný pobyt skupiny až 10 osôb. Na prízemí prinášajú oba obľúbený spoločenský priestor prepájajúci kuchyňu, jedáleň a obývačku, na tejto úrovni bola zároveň navrhnutá sauna a garáž pre dva osobné automobily. Pôdorysné riešenie poschodia ovplyvnil predpokladaný počet užívateľov. Verzia A počíta s 10 osobami, pre ktoré bude k dispozícií 5 spální a 4 kúpeľne, vo verzii B bol pôdorys rozčlenený na 3 veľké spálne a 2 hygienické miestnosti.

Najprémiovejší zážitok má poskytovať izba s vlastnou kúpeľňou orientovaná na príťažlivú stranu ku golfovému ihrisku a tatranským štítom.

Kralovske_vrcholyKráľovské vrcholy; Zdroj: kralovskevrcholy.sk

Kralovske_vrcholyKráľovské vrcholy; Zdroj: kralovskevrcholy.sk

 

Navrhované objekty sú dostatočne priestranné, pohodlné a môžu bez problémov slúžiť aj na trvalé bývanie. Budúci obyvatelia budú mať k dispozícií komfortný domov, ktorý môže osloviť panoramatickými výhľadmi do prírodnej krajiny či pomerne neobvyklým benefitom v podobe susedstva s golfovým ihriskom.

Kralovske_vrcholyKráľovské vrcholy; Zdroj: kralovskevrcholy.sk

Získajte lepší prehľad o výstavbe a pozrite si všetky aktuálne developerské projekty zobrazené na mape https://www.nehnutelnosti.sk/developerske-projekty-a-novostavby

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Autor
Natália Mokoš Hulmanová

Natália Mokoš Hulmanová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. V rámci magazínu sa zameriava na developerské projekty a snaží sa identifikovať a odprezentovať riešenia, ktoré by mohli poslúžiť ako pozitívne príklady pre ďalšiu výstavbu.

Diskusia

Podobné články

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Dobre navrhnúť detskú izbu tak, aby tam bol priestor na učenie sa, hru a spánok, chce určite skúsenosti a dobrý cit pre priestor. Obzvlášť tvrdý oriešok to býva, keď ide o menšiu detskú izbu. Nič ale nie je nemožné. Prečítajte si tipy od skúsenej interiérovej dizajnérky Jasny Opavskej.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon