Bývanie cestovateľov

Bývanie cestovateľov

Povolanie cestopisca, rovnako ako akákoľvek iná profesia, má svoje výhody, najvýraznejšou je neustále objavovanie vzdialených miest. Jednou z najväčších nevýhod je však fakt, že cestujúci spisovatelia sú zriedkavo schopní usadiť sa na jednom mieste. Ale pred šiestimi rokmi, po týždni strávenom v hlavnom meste mexického štátu Yucatán, Adam McCulloch a Emma Sloley bol rozhodnutí pre návrat.

 

Austrálsky pár, žijúci v New Yorku písal toho času pre Departures a Travel & Leisure, a do mesta sa priam zamilovali. A o rok neskôr, keď sa chystali z Manhattanu na niekoľko týždňov pracovať na projekte svojej spoločnej knihy, zakotvili v Mexiku. “Nechceli sme ísť niekam kde sme doteraz neboli, pretože by sme všetok svoj čas trávili poznávaním,” povedal Adam.“Chceli sme miesto, kde sme už boli, ktoré sme mali radi a mali by sme tam možnosť v kľude pracovať.” Ich návšteva bola produktívna, vrátili sa sem ešte trikrát, prenajímali si rôzne domy v historickom centre mesta, kde všetky domy skupujú investori z Ameriky a Kanady a obnovujú ich.

Bývanie cestovateľov

 

Pred dvoma rokmi, keď si pár prenajal prízemný dom s pôvodnou dlažbou a vysokými stropmi na pokojnom mieste , ktorý bol majetkom jedinej rodiny už od 19. storočia, začali vyjednávať o kúpe. Po úspešnej kúpe nehnuteľnosti sa rozhodli vykonať rekonštrukciu sami, bez pomoci architekta, čo trvalo asi rok, pričom stavili na návrhársky vkus Emmy, ktorá bola kedysi spolumajiteľkou skladu moderného nábytku v Melbourne, a na skúsenosti Adama v priemyselnom dizajne a filmovej réžii.

 

Napokon obaja spolu zinscenovali dizajn ako pri výrobe filmu. Výsledkom nového dizajnu je žiarivo farebný dom so štyrmi spálňami, s premietacou sálou, bohatou kuchyňou a jedálenským kútom, strešnou terasou a priestranným dvorom s preskleným bazénom a vonkajším ohniskom. Je vybavený zmesou nábytku z New Yorku a miestnych starožitností, vrátane busty bývalého mexického prezidenta Lázaro Cárdenasa. Majitelia zhrnuli svoju estetickú filozofiu a poznamenali, že platia rovnaké základné zásady dizajnu pre film ako aj pre architektúru.

Bývanie cestovateľov

Bývanie cestovateľov

Bývanie cestovateľov

Bývanie cestovateľov

Bývanie cestovateľov

 

Pripravené v spolupráci s dizajnérkou Ildikó Rózsa (www.interiermagazin.com).

Zdroj: Diva.sk

Diskusia

Podobné články

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Dobre navrhnúť detskú izbu tak, aby tam bol priestor na učenie sa, hru a spánok, chce určite skúsenosti a dobrý cit pre priestor. Obzvlášť tvrdý oriešok to býva, keď ide o menšiu detskú izbu. Nič ale nie je nemožné. Prečítajte si tipy od skúsenej interiérovej dizajnérky Jasny Opavskej.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon