Byt alebo dom – to si musí zvážiť každý sám a rozhodnúť sa

Byt alebo dom – to si musí zvážiť každý sám a rozhodnúť sa

Mladá, trojčlenná rodina býva v Jaslovských Bohuniciach v byte s výmerou 50m2 a to je aj dôvod, prečo chcú zmenu. I keď v minulosti žili viaceré generácie aj v menšom priestore, im to už nestačí. Chceli by niečo väčšie.

Ich malá dcérka bude o chvíľu potrebovať svoju vlastnú izbu. Zvažujú kúpiť byt alebo radšej dom v okolí Trnavy, s dobrým prístupom
do Bratislavy, blízko diaľnice. Renáta pracuje v hlavnom meste
a po rodičovskej dovolenke bude musieť denne dochádzať. Stačí im štvorizbový dom, aspoň s 5-árovým pozemkom a ideálne novostavba alebo už po rekonštrukcii, aby sa mohli hneď nasťahovať. Rozpočet majú 160-tisíc EUR. 

Hľadanie nového bývania zostalo na Renátke a manžel sa zatiaľ stará doma o dcérku. Spolu s Vladom Voštinárom sa vydali najskôr
do novostavby v Jaslovských Bohuniciach s malým pozemkom, takže by bol len náhradou za byt. V Bučanoch zasa navštívili zrekonštruovaný straší dom, ktorého plusom bola veľká záhrada so sadom. 

Z domov najviac zaujal vzorový bungalov v Križovanoch
nad Dudváhom, ktorý môže byť po dokončení oázou pre celú rodinu a vhodným sídlom do budúcnosti. Nevýhodou je, že domčeky sa ešte len začnú stavať, a tak by si museli počkať. 

Bonusová ponuka - štvorizbový podkrovný byt s loggiou v starom centre Trnavy tentokrát zamieša karty. Podľa odborníka na bývanie, Martina Čapa, je to prémiová lokalita, v nadštandardnom prevedení, ale je to mestský typ bývania. Tam netreba hľadať miesto na výbeh pre deti a oddych na vlastnom dvore. No ponuka je to zaujímavá. 

Pani Renátka má už na záver dvoch favoritov  - novostavbu a byt v Trnave. Ani sa jej nesnívalo, že priamo v centre môže byť taký krásny byt. Na dom treba čakať a na byt v Trnave nie. Ona by nečakala a brala by byt, ale musí ísť domov a porozprávať sa s manželom. Zvážia všetky plusy a mínusy a rozhodnú sa spolu. Vlado im praje, aby sa rozhodli rýchlo a dobre.

Nehnuteľnosti sú skutočne o kompromisoch. Aj v tejto časti Nového bývania uvidíte, že nie vždy vami vysnívaná lokalita na život, musí byť vždy tá najlepšia. Nebojte sa a obehnite viaceré ponuky, ktoré sme aj my našli na portáli Nehnutelnosti.sk alebo si zapnite Nové bývanie v nedeľu  na JOJke a my vás budeme inšpirovať. 

Zdroj: Nové bývanie

PR článok

Diskusia

Podobné články

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon