Taliansky architekt navrhol modulárne pavilóny na očkovanie proti Covid-19

Taliansky architekt navrhol modulárne pavilóny na očkovanie proti Covid-19

K hromadnému očkovaniu proti ochoreniu Covid-19 sa schyľuje čoraz rýchlejšie. Medzi štáty, ktoré plánujú začať s masívnou vakcináciou v čo najbližšej možnej dobe, patrí aj Taliansko. Práve tam by mohli byť na tento účel využité špeciálne modulárne očkovacie pavilóny.

Architekta poverili návrhom očkovacích stredísk

Ak sa nápad, s ktorým prišiel domáci architekt Stefano Boeri, uvedie do praxe, Taliansko by mohlo byť príkladom, ako posunúť vakcináciu na iný level. V tomto prípade však cieľom nie je kvalita vakcíny a jej účinky. Boeri mal za úlohu iba navrhnúť špeciálne pavilóny určené na vykonanie očkovania. Architekta tým poveril samotný komisár talianskej vlády, ktorému bolo zverené riadenie situácie okolo ochorenia Covid-19 v Taliansku.Zdroj: stefanoboeriarchitetti.net

Stefano Boeri navrhol udržateľný očkovací modul

Architekt poňal zverenú úlohu vo veľkom štýle. Na základe komisárovej požiadavky prišiel s konceptom, ktorého základom je prepracovaný modulárny pavilón. Ten má tvoriť čakáreň aj priestory vyhradené na očkovanie, ktoré oddelia deliace steny zhotovené z prefabrikovaných dielov. To umožní pavilón po využití zložiť, prípadne nanovo postaviť. Aby jeho „výstavba“ nezaťažovala životné prostredie, súčasťou návrhu sú aj drevené stropy a podlahy. Fasádu zas pokrýva textilný materiál.Zdroj: stefanoboeriarchitetti.net

Cieľom bolo zaistiť príjemné a pokojné prostredie

Drevo a iné udržateľné materiály boli zvolené aj kvôli snahe architekta vytvoriť čo najkrajšie a najkomfortnejšie prostredie. Očkovanie môže byť pre niekoho stresujúce, takže napätie by mohlo zmierňovať práve príjemné upokojujúce prostredie v neutrálnom prevedení. O dávku nádeje sa zas postará farebný kvet, ktorý pokryje celú strechu a tiež bude akýmsi logom, ktoré nebude chýbať vo vnútri pavilónu a na bočnej strane fasády. Samotný kvet má symbolizovať myšlienku harmónie, regenerácie a návratu do normálu, ktorý sa od očkovania očakáva.Zdroj: stefanoboeriarchitetti.net

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Zdroj foto: stefanoboeriarchitetti.net

Róbert Bosák
Autor
Róbert Bosák

Róbert Bosák je redaktorom portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2019. V rámci redakčnej činnosti sa špecializuje na svetovú architektúru, udržateľné stavby a nové stavebné projekty z domova a z ČR.

Diskusia

Podobné články

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon