Chcete mať home office ako Jennifer Aniston? Inšpirujte sa

Chcete mať home office ako Jennifer Aniston? Inšpirujte sa

Práca z domu sa dnes stala súčasťou každodenného života mnohých z nás a s ňou aj zvýšené nároky na domácu pracovňu. V rovnakej situácii sa ocitli aj hollywoodske celebrity. Aby ste si vytvorili príjemný a estetický home office, nemusíte si však kúpiť vilu v Beverly Hills. Stačí, keď sa inšpirujete dizajnovými nápadmi, ktoré „sadnú“ aj do vašej domácnosti.

Sklený stôl

Pracovný stôl zo skla prinesie do interiéru nielen nádych luxusu, ale vďaka transparentnosti a subtílnym líniám miestnosť opticky odľahčí a zabráni pocitu preplneného priestoru. Tento potenciál naplno využil Leonardo DiCaprio vo svojej pracovni, v kombinácii s ľahkými modelmi stoličiek, bielymi stenami a veľkými oknami pôsobí pracovný kút vzdušne a efektne. 

Home office Leonardo DiCaprio

Pracovňa Leonarda DiCapria v Silver Lake, Los Angeles, zdroj: Compass

Umelecký solitér

Niekto má pri práci radšej zatemnené prostredie a vintage zariadenie naňho pôsobí upokojujúco. Takáto pracovňa môže potom mať aj viac účelov využitia. Jennifer Aniston si dáva na vzhľade pracovne záležať a berie ju aj ako čitateľský kútik. Jej kancelária v Bel Air má štýl pripomínajúci polovicu minulého storočia, dominujú jej nadrozmerné kožené kreslá, orientálny koberec, japonský nástenný záves a elegantný drevený stôl, ktorý je sám o sebe abstraktným umeleckým dielom.

Hviezdna tenistka Serena Williams zas stavila na výrazný kontrast. Na pozadí bielych stien, čierneho koberca a decentného skleného stola intenzívne vynikne zaujímavé umelecké dielo na stene. Ak sa vám páči retro nábytok a nemáte starožitný kus po babičke, oplatí sa do skutočne nadčasového modelu investovať. S financovaním obnovenia interiéru vám môže pomôcť výhodná kombinácia pravidelného sporenia a stavebného úveru môjDOMOV od Prvej stavebnej sporiteľne, vďaka ktorej získate garanciu v podobe fixnej zvýhodnenej úrokovej sadzby 1,8 %. Z tejto čiastky vám určite ostane nielen na pracovňu, ale aj novú kuchynskú linku.

Home office Jennifer Aniston

Pracovňa Jennifer Aniston v Bel Air, Los Angeles, zdroj: Architectural Digest

Pracovňa Sereny Williams v Bel Air, Los Angeles, zdroj: Trulia

Žiara a teplo ohňa

Príjemnú atmosféru pri práci určite urobí krb. Pri mihotavom svetle plameňa a pukaní polienok sa nielen dobre pracuje, ale aj relaxuje. Modelka Gisele Bündchen si so svojím manželom futbalistom Tomom Bradym vytvorili skutočne čarovnú pracovňu v zemitých prírodných tónoch s dominantným kozubom. Ak by sa vám však vstavaný kozub nezmestil, veľký účinok má aj stolný biokrb. Má šikovné malé rozmery a je príjemným spoločníkom kdekoľvek, kde sa ho rozhodnete umiestniť - v obývačke, spálni, kúpeľní, či za vhodného počasie na terase.

Home office Gisele Bundchen

Pracovňa Gisele Bündchen a Toma Bradyho v Bostone, zdroj: Trulia

Zdroj: e-biokrby.sk

Podložka z kožušiny

Aj minimalistickú miestnosť pozdvihne kožušinová podložka na vyššiu úroveň, a nemusí byť ani pravá. Speváčka Britney Spears zvolila zvierací vzor – motív zebry pôsobí pekne na bielom podklade, ale ladil by aj s tmavým drevom. Tmavým parketám svedčí tiež prírodná biela kožušina. Názorne to potvrdzuje pracovňa basketbalistu NBA Jordana Clarksona so štýlovými kreslami v prírodných tónoch.

Home office Britney Spears

Pracovňa Britney Spears v Thousand Oaks, Kalifornia, zdroj: Realtor.com

Pracovňa Jordana Clarksona vo Woodland Hills, Los Angeles, zdroj: Realtor.com

Kancelária s výhľadom

K dobrému pracovnému výkonu nám pomáha pohľad na zeleň, ale aj čerstvý vzduch. Manželka sympaťáka Matthewa McConaugheyho, modelka Camila Alves McConaughey, si zariadila pracovňu doslova v zimnej záhrade, s výhľadom na košaté stromy. Herecký manželský pár Anna Faris a Chris Pratt (dnes už rozvedený) zas zvolil miestnosť s priamym prístupom do exteriéru cez dvere na veľkú verandu. Množstvo kyslíka nám môžu priniesť aj rôzne nenáročné izbové rastliny, ako svokrine jazyky alebo fikusy, ak však máte vhodný balkón, terasu alebo garáž, najúčinnejšie je preniesť si pracovný stôl rovno tam.

 

Pracovňa Camily Alves McConaughey v Austine, Texas, zdroj: Casey Dunn pre Architectural Digest

Pracovňa Anny Faris a Chrisa Pratta v Hollywood Hills, Los Angeles, zdroj: Realtor.com

Zdroj: foto Ngoc Minh Ngo pre Architectural Digest

Článok bol napísaný v spolupráci s Prvou stavebnou sporiteľňou

Zdroj foto: Architectural Digest, Compass, Trulia, Realtor.com

Diskusia

Podobné články

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Detská izba: Ako ju zariadiť pre jedno aj dve deti

Dobre navrhnúť detskú izbu tak, aby tam bol priestor na učenie sa, hru a spánok, chce určite skúsenosti a dobrý cit pre priestor. Obzvlášť tvrdý oriešok to býva, keď ide o menšiu detskú izbu. Nič ale nie je nemožné. Prečítajte si tipy od skúsenej interiérovej dizajnérky Jasny Opavskej.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon