Brat Usámu bin Ládina sa po 20 rokoch rozhodol zbaviť svojho mega domu v Los Angeles

Brat Usámu bin Ládina sa po 20 rokoch rozhodol zbaviť svojho mega domu v Los Angeles

Aj keď Ibrahim bin Ládin vo veľkom sídle v prestížnej štvrti Bel Air nebýva od teroristických útokov z 11. septembra, dáva ju na predaj prvýkrát, a to hneď za odvážnych 28 miliónov dolárov. Lokalita aj susedstvo sú tip – top, ale nehnuteľnosť je v žalostnom stave.

Zdroj: Redfin

Súčasný majiteľ domu Ibrahim bin Ládin je starší nevlastný brat Usámu bin Ládina. Spolu s Usámom patrili medzi viac ako 50 detí saudskoarabského stavebného magnáta Mohammeda bin Awad bin Ládina, ktorý mal 22 manželiek. Pôsobil ako patriarcha multimiliardového klanu bin Ládinovcov, rodiny s dlhoročnými obchodnými väzbami na kráľovstvo Saudskej Arábie.

Zdroj: Redfin

Ibrahim je bývalým študentom Univerzity Južnej Kalifornie (University of Southern California), ktorý podľa vlastného priznania „nikdy v živote nepracoval“. Dom v Bel Air kúpil v roku 1983 ako 20-ročný mladík a zaplatil zaň necelé 2 milióny dolárov, čo po prerátaní o 38 rokov inflácie predstavuje asi dnešných 5,5 milióna dolárov. V sídle žil s bývalou manželkou Christine Hartunian Sinay, s ktorou má dcéru Sibbu Hartunian. Počas svojho pobytu v dome zamestnávali na plný úväzok správcov pozemku, pomoc v domácnosti, šoférov a súkromnú bezpečnosť. V garáži si nechali aj dva Rolls Roycy a Lamborghini.

Zdroj: Redfin

Usámov brat sa rozviedol na začiatku 90-tych rokov, ale naďalej býval v Bel Air až do roku 2001. Po útokoch z 11. septembra, ku ktorým došlo počas jeho dovolenky v zahraničí, sa už nikdy nevrátil do USA, pretože sa obával mediálnej pozornosti, ktorú mu jeho priezvisko prinesie. Odvtedy bol dom v podstate prázdny, aj keď neskôr bol občas prenajatý miestnej filmovej produkcii. Do roku 2010 bol údajne využívaný na natáčanie pornografických filmov.

Zdroj: Redfin

Nehnuteľnosť s plochou 660 m2 zahŕňa 7 spální, 5 kúpeľní a rozprestiera sa na takmer hektárovom pozemku v lukratívnej oblasti Los Angeles, len kúsok od Hotela Bel-Air a Bel-Air Country Clubu. Aktuálne fotografie však odhaľujú, že desaťročia zanedbávania dostali panstvo až do havarijného stavu.

Zdroj: Redfin

Zdroj: Redfin

Vila v stredomorskom štýle s červenou škridlovou strechou bola postavená v roku 1931 a zažila aj slávne časy v rukách  hollywoodskeho producenta Arthura Freeda („Spievanie v daždi“, „Čarodejník z krajiny Oz“) a neskôr slávneho architekta Johna Elgina Woolfa, ktorý ju v 70-tych rokoch zrekonštruoval.

Zdroj: Redfin

Dnes tu ostala stáť budova s múrmi v neobvyklom odtieni ružovej. Pozostatky záhrad stále existujú, aj keď väčšina rastlín je už dávno mŕtva. Trávniky prekryla vysoká burina, kamenné fontány sú prázdne a rozpadávajú sa a parkovisko je na niekoľkých miestach prasknuté. Stále prežíva niekoľko vysokých paliem a bazén a kúpele pôsobia neporušene. Realitná kancelária neponúka obrázky interiérov, ale dá sa predpokladať, že nie sú v lepšom stave ako exteriér. V každom prípade by si potenciálni kupujúci mali všimnúť, že nehnuteľnosť sa nachádza hneď vedľa dvoch najväčších a najveľkolepejších domov LA County: vily v tudorovskom štýle s rozlohou 3 300 m2, ktorú vlastní izraelský podnikateľ Beny Alagem a monštra 4 000 m2 stavebného magnáta Jeffreyho Kaplana inšpirované Francúzskom. Na Ibrahimov pozemok by sa pravdepodobne zmestil podobne gigantický dom...

Zdroj: Redfin

Zdroj: dirt.com

Zdroj foto: Redfin

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon