Rekonštrukcia košickej Angels Arény

Rekonštrukcia košickej Angels Arény

Pôvodne bola jazdiarňou delostreleckých kasární, neskôr sa zmenila na športovú halu. Túto funkciu plní aj po rokoch, ktoré na jej stave zanechali viditeľné stopy. Rozsiahla rekonštrukcia ju však opäť vráti do formy.

Košická Angels Aréna sa mala začať rekonštruovať v 1. polovici minulého roka. Osud to ale zariadil inak a štart modernizácie športového stánku sa posunul až na tento rok. Oneskorením sa síce otvorenie zrekonštruovanej arény oddiali, no na jej vynovenú podobu to nebude mať žiadny vplyv.  Angels Aréna, Zdroj: kosice.sk

Multifunkčná aréna pre šport aj kultúru

Cieľom projektu je upraviť Angels Arénu tak, aby ponúkala európsky štandard. Podobne ako pred rekonštrukciou, aj po nej bude hlavným účelom využitia haly šport. Rekonštrukcia sa ale postará o to, aby sa v aréne dali praktizovať viaceré športy na profi úrovni. Okrem tradičného basketbalu sa v nej bude môcť hrať aj florbal, volejbal či futsal. Interiér má byť využívaný aj na tréningy bojových umení. Chýbať nebude ani možnosť organizovania kultúrnych podujatí.Angels Aréna, Zdroj: kosice.sk

Plánované rekonštrukčné práce v aréne:

- vonkajšiu časť objektu skrášli nový obvodový plášť

- vo vnútri haly bude osadená celkom nová palubovka

- staré tribúny nahradí nové hľadisko s 846 miestami na sedenie

- v interiéri haly budú zriadené nové šatne a sociálne zariadenia

- pri vstupe do vynovenej arény bude menšia kaviareň s galériouAngels Aréna, Zdroj: kosice.sk

Súčasťou projektu je revitalizácia okolia

Projekt modernizácie Angels Arény nezahŕňa iba rekonštrukciu samotnej haly. V pláne je aj úprava okolitého priestranstva,ktorá má skrášliť prostredie v okolí vynovenej športovej haly. Tá by mala znovu otvoriť svoje brány do konca budúceho roka. Pôvodný plán rekonštrukcie, ktorá bude stáť takmer 2,64 mil. €, totiž ráta maximálnes 18-mesačnou rekonštrukciou.Angels Aréna, Zdroj: goodangelskosice.eu

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Zdroj: TASR – tasr.sk, kosice.sk

Zdroj foto: angelsarena.eu, kosice.sk, goodangelskosice.eu

Róbert Bosák
Autor
Róbert Bosák

Róbert Bosák je redaktorom portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2019. V rámci redakčnej činnosti sa špecializuje na svetovú architektúru, udržateľné stavby a nové stavebné projekty z domova a z ČR.

Diskusia

Podobné články

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon