X-Man Hugh Jackman má novú superschopnosť – dokáže prežiť aj v tomto minimalistickom dome

X-Man Hugh Jackman má novú superschopnosť – dokáže prežiť aj v tomto minimalistickom dome

Dom, na ktorý je hollywoodsky fešák Hugh Jackman taký hrdý, sa staval 6 rokov. Inšpiráciu totiž zbierali po celom svete. No nakoniec sa šťastne splnil celoživotný sen – jeho manželky.

Zdroj: JB LACROIX/GETTY IMAGES

Láska hory prenáša, potvrdzuje to príbeh obľúbeného herca Hugha Jackmana (53), ktorého poznáme najmä ako drsného mutanta Wolverina zo série filmov X-Men. So svojou manželkou, austrálskou herečkou Deborrou-Lee Furnessovou (66) žije v šťastnom manželstve už takmer 26 rokov, aj napriek veľkému vekovému rozdielu. Majú dve deti Oscara (21) a Avu (16), dvoch psov a navyše jej zveril aj plánovanie rodinného dovolenkového domu v populárnom letovisku na východnom pobreží USA, v East Hampton Getaway.

Zdroj: Frank Frances Studio

Skôr ako sa pustili do plánovania domu, roky preň hľadali správne miesto. Nakoniec našli krásny pozemok na pobreží v East Hampton, priamo pri oceáne, asi 2 hodiny cesty z New Yorku. Jediné, čo na ňom Deborre-Lee vadilo, bola stará drevená chata zo 70-tych rokov po predchádzajúcom majiteľovi s rozlohou 435 m2. „Som úplný modernista a chatrč mala hnedé dlaždice a veľa hnedého dreva, čo nebol môj štýl," hovorí Hughova manželka. Napriek tomu pripustila, že má skvelú konštrukciu a oplatilo by sa ju zachovať.

Zdroj: Frank Frances Studio

Zavolala si na pomoc architektku Violu Rouhani a interiérovú dizajnérku Eleanor Donnelly zo Stelle Lomont Rouhani Architects a rozhodli sa uctiť si históriu chaty tak, že ju zvonku natreli na čierno, vytvorili útulný a elegantný interiér s množstvom drevených vstavaných prvkov (vrátane poschodových postelí) a vybielili drevené podlahové dosky. „Milujem protiklady - mám veľmi rada čiernu a bielu," vysvetľuje Deborra-Lee. Ukázalo sa to ako dobrý nápad, pretože 5 rokov, kým sa staval hlavný dom, v nej celá rodina bývala. Hugh jej vtedy hovoril: „Prečo staviaš ten veľký dom? Milujem to tu.“ Ale Deborra-Lee sa nedala odradiť.

Foto: Sharyn Cairns, Vogue 

Zdroj: Frank Frances Studio

„Stavba trvalo tak dlho, pretože som stále menila názor,“ priznala herečka, „Veľa sme cestovali a ja som nabrala mnoho nápadov z Grécka, Japonska alebo Maroka a inšpirovala som sa okolím.“ Celý dom je skrz – naskrz minimalistickým dielom, čo bol jej sen: „Milujem hotely v Amane. Milujem zen. Milujem ten jednoduchý, moderný minimalizmus.“

Zdroj: Frank Frances Studio

Zdroj: Frank Frances Studio

Deborra-Lee mala jasnú víziu. „Chcela som postaviť plážový dom, ktorý by vyhovoval nášmu životnému štýlu,“ hovorí. „To je dôvod, prečo je dizajn taký nezvyčajný. Ľudia zvyčajne skrývajú kuchyňu, pre nás je však varenie hlavnou udalosťou. Chcem byť súčasťou diania a moje deti milujú varenie, takže je to uprostred obývačky.“

Zdroj: Frank Frances Studio

Foto: Sharyn Cairns, Vogue

Napriek tomu oceňuje, že každý z rodiny chce mať aj čas sám pre seba. „Môžete sledovať šport na medziposchodí – to má svoju vlastnú atmosféru. A vďaka tomu, ako som zariadila salóniky v obývačke, môžete sedieť pri ohni, máte výhľad na more, premýšľať o hocičom.“ Pre ďalšie zábavy je súčasťou domu aj telocvičňa, umelecké štúdio a premietacia miestnosť. Hugh k tomu dodáva: „Páči sa mi, že používame každú izbu každý deň. Vďaka Debinmu dizajnu nás dom všetkých spája. Keď máme voľno, chceme byť spolu.“

Zdroj: Frank Frances Studio

Dom má skutočne veľmi strohé tvary a Deborra-Lee tvrdí, že nepotrebuje ani farby. „Je veľmi monochromatický. Neuznávam základné farby,“ hovorí. S Hughom si však vybrali niekoľko umeleckých diel, napríklad kaleidoskopickú sochu Jamesa Turrella, aby ukotvili kľúčové miesto v ich dome. Jediným farebným bodom interiéru LED dióda, ktorá je inštalovaná na chodbe a svieti do hlavného obytného priestoru, cyklicky prechádza celým radom farieb počas celého dňa. Živé farby však prináša japonská záhrada, na ktorej si Deborra-Lee dala záležať.

Zdroj: Frank Frances Studio

Zdroj: Frank Frances Studio

Zdroj: Frank Frances Studio

Hugh Jackman v úcte k svojej manželke hovorí: „Deb je výnimočná. Počas piatich rokov som bol takmer na každom stretnutí. Myslel som si, že budem vedieť, aké by to bolo vstúpiť doňho prvýkrát, no mýlil som sa. Dom zatiaľ prekonal moje očakávania. To, čo Deb vytvorila, bolo nielen krásne, ale aj teplé. Dokonca aj teraz, keď vchádzam do dverí, dáva mi to pocit pokoja.“ Každý máme iný vkus a názor a teplo domova nám vytvárajú hlavne dobré vzťahy, takže želáme Hughovi, aby sa mu v dome ešte dlho páčilo.

Zdroj: Frank Frances Studio

Zdroj: architecturaldigest.com, vogue.com.au

Zdroj foto: Frank Frances Studio, Sharyn Cairns/ Vogue, JB LACROIX/GETTY IMAGES

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon