Najväčší kancelársky komplex spoločnosti Google je dokončený

Najväčší kancelársky komplex spoločnosti Google je dokončený

Zamestnanci spoločnosti Google majú k dispozícii nové kancelárske priestory. Rozsiahle administratívne centrum bolo v máji dokončené v kalifornskom Silicon Valley. Komplex je celkovo najväčším administratívnym centrom tohto technologického giganta.

Kancelársky kampus zaberá až 368 mil. m²

Spoločnosť Google dala postaviť svoj najväčší administratívny komplex Bay View v tesnom susedstve výskumného vedeckého centra NASA Ames Research Center. Architekti zo štúdií BIGHeatherwick Studio ho navrhli ako veľký kancelársky kampus vytvorený niekoľkými objektmi. Centrom rozľahlého areálu s celkovou výmerou 42 akrov sú 2 kancelárske budovy s nadštandardne vybavenými kanceláriami. Dopĺňa ich väčšie spoločenské centrum, v ktorom sa budú organizovať rôzne firemné aj spoločenské podujatia až pre 1000 ľudí.Bay View, Zdroj: Iwan Baan

Súčasťou kampusu sú ubytovacie jednotky

Keďže projekt Bay View bol navrhnutý ako kancelársky kampus, súčasťou komplexu sa stali aj ubytovacie priestory. Tie boli zriadené výhradne pre zamestnancov, ktorí môžu využívať až 240 ubytovacích jednotiek. Jedná sa o krátkodobú formu ubytovania určenú na ubytovávanie zamestnancov počas pracovného týždňa. Ubytovanie je k dispozícii aj zamestnancom Google z iných pracovísk, ktorí prídu do nového kampusu v Silicon Valley na pracovné konferencie alebo dlhšie služobné cesty. Všetci ubytovaní majú k dispozícii komfort, a to nielen na izbách, ale aj v exteriéri, kde môžu tvoriť, športovať a relaxovať.Bay View, Zdroj: Iwan Baan

Kancelárske budovy s biofilným dizajnom

Kampus Bay View neplní iba praktickú úlohu. Dánski a britskí architekti si dali záležať aj na estetickej stránke celého komplexu. Pozornosť vzbudzuje najmä vzhľad kancelárskych budov, ktorých návrh sa opiera o biofilný dizajn. Ide o druh dizajnu, ktorý si zakladá na  koexistencii stavby s prírodou, či už po estetickej alebo konštrukčnej stránke. V prípade administratívnych budov v tomto areáli je zvýraznený najmä ekologický charakter stavieb. Obidva objekty majú klenutú strechu pokrytú solárnymi panelmi, ktorých je dokopy až 50 000. Objekty využívajú aj najnovšie systémy na recykláciu vody a ochladzovanie interiéru pomocou vzduchu zvonku. V rozľahlom exteriéri, v ktorom je až 20 akrov voľnej plochy, nechýba živá vegetácia, ktorá dotvára celkovú atmosféru kampusu.Bay View, Zdroj: Iwan Baan

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Zdroj foto: Iwan Baan

Róbert Bosák
Autor
Róbert Bosák

Róbert Bosák je redaktorom portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2019. V rámci redakčnej činnosti sa špecializuje na svetovú architektúru, udržateľné stavby a nové stavebné projekty z domova a z ČR.

Diskusia

Podobné články

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Nehnuteľnosti na Záhorí – vyberieme sa do Jakubova, Malých Levár, Závodu a Stupavy

Každú nedeľu o 17:50 vysielame na JOJ-ke reláciu o hľadaní vhodnej nehnuteľnosti Nové bývanie. Domček so štyrmi izbami si budú hľadať tri dievčatá – Oľga a jej dve dcéry. Ideálny by bol novší, s menším pozemkom a hlavné je, aby ho nemuseli prerábať. Momentálne žijú v Malackách, ale dochádzajú do Bratislavy, a tak sa rozhodli nájsť si niečo na Záhorí. Výška rozpočtu je do 235-tisíc euro.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon