Ženská väznica v Berlíne premenená na útulný hotel

Ženská väznica v Berlíne premenená na útulný hotel

Jeden z najnovších berlínskych hotelov nie je prvým svojho druhu. Vo svete sa nachádza viacero ubytovacích zariadení, ktoré vznikli priamo v interiéroch bývalých väzníc. Hotel v berlínskej štvrti Charlottenburg patrí medzi tie najkrajšie.

Zdroj: wilmina.com

Z chátrajúceho komplexu atraktívny hotel

Kým vo väčšine hotelov zriadených konverziou niekdajších väzníc to stále dýcha väzenskou atmosférou, často cielene, v interiéri hotela Wilmina sú stopy po minulosti objektu viditeľné minimálne. Architekti z ateliéru Grüntuch Ernst Architects ich zahladili pri tvorbe návrhu premeny niekdajšej ženskej väznice na atraktívny hotel. Tá bola dlhé roky celkom opustená a jej chátrajúci stav volal po demolácii. Osud to však zariadil inak a historickému komplexu z 19. storočia dal šancu na nový život v podobe nového hotela s príjemnou atmosférou.Zdroj: wilmina.com

2 zrenovované budovy s novou prístavbou

Historický komplex síce prešiel konverziou, no s minulosťou ho stále spájajú mnohé pôvodné prvky. Tie sú viditeľné najmä zvonku. Oba historické objekty, ktoré tvoria jadro ubytovacieho zariadenia, si zachovali tehlové obloženie. Medzi súdnou budovou a budovou väznice vznikla nová prístavba, ktorá dala prepojenému komplexu netradičný tvar písmena U. Súčasťou novej prístavby je reštaurácia, ktorá ponúka výhľad do romantickej záhrady nachádzajúcej sa rovno v strede areálu.Zdroj: wilmina.com

44 izieb zriadených vo väzenských celách

Najväčším lákadlom ubytovacieho zariadenia sú izby zriadené v bývalých väzenských celách. Spolu sa ich v hoteli Wilmina nachádza 44. Každá izba má trochu iný vzhľad, podobnými ich robí iba svetlé prevedenie. Z pôvodných prvkov v nich ostali mreže na oknách s výhľadom na nádvorie v strede areálu. Niektoré okná boli za účelom presvetlenia izby dodatočne zväčšené. Najväčšiu plochu zaberajú v strešnom apartmáne, kde sa tiahnu od podlahy až po strop. Nad strešným apartmánom je ubytovaným k dispozícii aj strešná terasa. Vybavenie hotela dopĺňa bar, knižnica a malé fitness centrum.Zdroj: wilmina.com

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Zdroj: wilmina.com

Zdroj foto: wilmina.com

Róbert Bosák
Autor
Róbert Bosák

Róbert Bosák je redaktorom portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2019. V rámci redakčnej činnosti sa špecializuje na svetovú architektúru, udržateľné stavby a nové stavebné projekty z domova a z ČR.

Diskusia

Podobné články

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon