Excentrický spevák Boy George ukázal svoj okázalý londýnsky zámok

Excentrický spevák Boy George ukázal svoj okázalý londýnsky zámok

Kultový spevák skupiny Culture Club novej vlny britskej scény v 80-tych rokoch Boy George robí všetko s bombastickým efektom. A presne podľa toho si vybudoval aj svoje londýnske sídlo – navonok rozprávková starinka, vo vnútri prekvapivý „waw“ dizajn.

Zdroj: Aston Chase

Na vymenovanie všetkých škandálov Georga Allana O'Dowda, ktorý si hovorí Boy George (61), by nám jeden článok nestačil. No úplne nám stačí pohľad na jeho posledný výtvor, ktorý sa ocitol na realitnom trhu v Londýne – nehnuteľnosť známu pod menom The Logs. Vyzerá úžasne zvonku i zvnútra, oboje však úplne iným spôsobom. Spevák s dievčenským outfitom a nežným hlasom, ktorý spieval legendárne hity „Karma Chameleon“ a „Do You Really Want To Hurt Me“ žil v tomto zámočku 40 rokov a zanechal na ňom svoju nezmazateľnú pečať. Teda množstvo pečatí. Teraz ho však z neznámych dôvodov predáva za tučných 17 miliónov libier (18,8 milióna eur).

Zdroj: Aston Chase

Táto výstredná pamiatkovo chránená rezidencia v zelenej štvrti Londýna Hampstead Heath bola postavená okolo roku 1868 ako súkromná rezidencia inžiniera a developera Edwarda Gotta. V sprievodcovi “Pevsner Architectural Guides” bola opísaná ako „impozantné zverstvo“ a v knihe „The Streets of Hampstead“ z roku 1974 ako „nádherná neistota medzi gotikou a taliančinou“.   Neskôr bol dom rozšírený a v 50. rokoch 20. storočia boli The Logs rozrezané na mezonety, v ktorých bývali umelci a bohémi. Boy George získal tento historický majetok, keď mal len 20 rokov, v čase najväčšej slávy skupiny Culture Club.

Zdroj: Aston Chase

Nie je jasné, či už v tom čase boli The Logs opäť ucelené do podoby rodinného domu, ale v súčasnosti, po 3-ročnej rekonštrukcii, ktorú spevák vykonal, je v kompaktnom sídle šesť spální a päť a pol kúpeľní roztrúsených na takmer 510 m2. Prevažná časť domu má len dve poschodia, ale viacposchodová vežová časť obsahuje meditačnú miestnosť na najvyššom poschodí a hneď pod ňou pracovňu/spálňu a strešnú terasu.

Zdroj: Aston Chase

Zdroj: Aston Chase

Interiér navrhla slávna anglická dizajnérka Kelly Hoppen. Netradičné dispozičné riešenie zahŕňa vstupné zádverie so skromnými proporciami, ktoré ustupuje trojnásobne vysokému priestoru, ktorý slúži ako recepcia, schodisková galéria a jedáleň. Priestor v štýle katedrály lemujú balkóny lemované kvetmi z tepaného železa a zdobia ho stĺpy z korintského mramoru a kaleidoskopické vitráže. Steny oživujú polychromatické umelecké diela, niektoré z nich priamo od majiteľa Boya Georga. V celom dome sú skutočne pútavé umelecké diela, ako napríklad ružová a oranžová maľba mimoriadnej umelkyne Leigh Bowery a fotografický portrét trans modelky April Ashley.

Zdroj: Aston Chase

Zdroj: Aston Chase

Inde je priestranná obývacia izba zladená monochromatickou kolekciou nábytku v šedej farbe a doplnená DJ-ským pultom, zatiaľ čo chodba so sklenenými stenami spája obývaciu izbu so stroho prispôsobenou modernou farmárskou kuchyňou. Steny zo skla od podlahy až po strop sú umiestnené v minimalistickom objeme a umožňujú presvetlenému priestoru fungovať ako priestor s jedálenskou terasou a zadnými záhradkami.

Zdroj: Aston Chase

Zdroj: Aston Chase

Medzi ďalšie zaujímavosti patrí útulný priestor na medziposchodí bez okien, v ktorom je televízor umiestnený na mramorovej platforme v masívnom krbe, práčovňa na prízemí pokrytá žiarivo žltou farbou, hlavná spálňa, ktorá sa môže pochváliť skleneným stropom a kúpeľňa s priestrannou šatňou, kde je všetko oblečenie a neporiadok ukryté za drevenými dverami.

Zdroj: Aston Chase

Zdroj: Aston Chase

Zdroj: Aston Chase

Zdroj: Aston Chase

George, ktorý prekvapivo vydal svoj najnovší album „Cool Karaoke Vol 1“ minulý rok na YouTube, sa pravdepodobne presťahuje do iného zaujímavého nového domu v Londýne, no časť svojho času určite bude tráviť aj v Los Angeles. Tam ho totiž láka jeho manažér PK Kemsley so svojou manželkou Dorit Kemsley, s ktorými má veľmi blízky vzťah.

Zdroj: bravotv.com

Zdroj: dirt.com

Zdroj foto: Aston Chase, JMEnternational/JMEnternational for BRIT Awards/Getty Images, bravotv.com

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon