Spoločnosť Reinoo pripravuje v Žiline projekt nadštandardného rezidenčného bývania Rezidencie Bôrik

Spoločnosť Reinoo pripravuje v Žiline projekt nadštandardného rezidenčného bývania Rezidencie Bôrik

Existujúca administratívna budova Vural na ulici Alexandra Rudnaya v Žiline prejde kompletnou rekonštrukciou, pri ktorej zostane zachovaný iba skeletový systém. Z pôvodnej kancelárskej budovy sa stane polyfunkčný objekt s exkluzívnym rezidenčným bývaním a obchodnými prevádzkami.

“Zámerom projektu je vytvoriť exkluzívny rezidenčný komplex situovaný v strede Žiliny. Samozrejmosťou bude vybudovanie vegetačnej strechy na parkovacích domoch a časti strechy polyfunkčného objektu. Spoločnosť Reinoo od vzniku zodpovedne pristupuje k ekologickej schránke projektov. Našim cieľom je zvýšenie životnej úrovne obyvateľov v Žiline, a to vybudovaním kvalitného bývania a ďalšej občianskej vybavenosti,” uvádza výkonný riaditeľ spoločnosti Milan Dubec.

Súčasťou projektu bude aj vybudovanie 201 nových parkovacích miest v zapustenom parkovacom objekte. Spoločnosť Reinoo nadobudla nehnuteľnosť na konci roku 2021 so zámerom kompletnej prestavby na byty.

Rezidencie Bôrik budú realizované v modernej architektúre, rešpektujúcej okolie. Spolu 107 bytov a 14 apartmánov doplní polozapustený parkovací dom so zelenou strechou. Celková plocha pozemku je 6563 m2. Projektové náklady sa odhadujú na cca 15 mil. €

Milan Dubec ďalej dodáva, že prestavba Vuralu na bytový dom je nesporným pozitívom z hľadiska ďalšieho rozvoja mesta Žilina, nakoľko pokryje vzrastajúci dopyt po modernom bývaní, a to dokonca v centre Žiliny: “Rekonštrukcia objektu  oživí a skultivuje lokalitu, ktorá má veľký potenciál. Rezidencia znamená bývanie s vyššou pridanou hodnotou. My v Reinoo však chceme maximalizovať tento výraz a spojiť prvky modernej architektúry, atraktívnej polohy, kvalitných materiálov a pridať aj služby neustálej recepcie pre obyvateľov domu.”

Zdroj: Reinoo

Zdroj foto: zilina-gallery.sk

PR článok

Diskusia

Podobné články

Trendy mestské bývanie: Inšpirovala industriálna éra vychytenej lokality

Trendy mestské bývanie: Inšpirovala industriálna éra vychytenej lokality

V pražskej štvrti Karlín bol v minulom roku dobudovaný štýlový bytový dom Iconik od Karlín Group. Jeho návrh má potenciál obstáť aj v hodnotení o pár desiatok rokov. Autori z pražského ateliéru edit! totiž hľadali námety v miestnej vývojovej ére, ktorá sa výrazne podpísala na obraze lokality. Ako inšpirácia poslúžila dnes trendy a zároveň nadčasová industriálna estetika.

...
Útulný horský hotel: Objavíte v ňom miestne i recyklované materiály

Útulný horský hotel: Objavíte v ňom miestne i recyklované materiály

Tvorcovia aparthotela Lesní stráně sa veľmi príhodne zamerali na vytváranie inej, ako dobre zažitej atmosféry bežných dní. Koncept rekreačného zariadenia z portfólia spoločnosti DOMOPLAN vystavali na dobrom základe. Je ním miesto, sľubujúce dovolenkové zážitky, kľudné, obklopené prírodou a pritom uložené v blízkosti lyžiarskeho strediska. 

...
S ikonami v dohľade: V centre Bratislavy vzniká nové komfortné bývanie

S ikonami v dohľade: V centre Bratislavy vzniká nové komfortné bývanie

Náležitú podobu, hodnú svojho umiestnenia, by mala získať ďalšia dlhodobo nevyužívaná plocha situovaná v centrálnej polohe hlavného mesta. Projekt Florian Residence z portfólia Alto Real Estate bol naplánovaný v blízkosti pomerne veľkolepých stavieb. Jedným z reprezentantov je napríklad výrazný komplex Národnej banky Slovenska, priamo vedľa ktorého boli rozbehnuté stavebné práce na prvej rezidenčnej etape so 73 bytmi.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon