V Gelnici postavia po niekoľkých rokoch nový bytový dom

V Gelnici postavia po niekoľkých rokoch nový bytový dom

Obyvatelia Gelnice a okolitých obcí čakajú na nové mestské byty už pár rokov. Problém s ich nedostatkom má čiastočne riešiť výstavba niekoľkých bytových domov. Prvý z nich vyrastie na sídlisku SNP.

Byty namiesto úradu práce

Plánovaný bytový dom sa vybuduje na mieste bývalého sídla úradu práce. Objekt na sídlisku SNP, ktorý predtým slúžil úradníkom, bude kompletne zbúraný. Mesto Gelnica už odkúpilo areál s budovou od predošlého vlastníka. Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR ho po prihliadnutí na verejno-prospešný účel ďalšieho využitia predalo za necelých 14 000 €.Gelnica, Zdroj: slovakia.travel

Bytový dom s parkoviskom

Výsledkom realizácie projektu bude obytný objekt so štandardnými mestskými bytmi. Nové bývanie bude k dispozícii rodinám s deťmi aj seniorom. Okrem samotného bytového domu sa vybudujú aj parkovacie miesta. Parkovacie plochy budú zriadené priamo vo vonkajšom areáli bytovky.

Výstavba začne do 2 rokov

Prvé stavebné práce na výstavbe bytového domu by mali začať najneskôr do 2 rokov. Stane sa tak po vybavení všetkých potrebných povolení a po ukončení demolácie bývalého sídla úradu práce. Súbežne s búracími prácami prebehnú prípravy na výstavbu prvého bytového domu, ktorý v Gelnici vyrastie po niekoľkých rokoch.

Zdroj: nehnutelnosti.sk
Zdroj: TASR – teraz.sk, Facebook – Gelnica – oficiálna stránka mesta
Zdroj foto: gelnica.sk, slovakia.travel

Róbert Bosák
Autor
Róbert Bosák

Róbert Bosák je redaktorom portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2019. V rámci redakčnej činnosti sa špecializuje na svetovú architektúru, udržateľné stavby a nové stavebné projekty z domova a z ČR.

Diskusia

Podobné články

Pekné jasle v malom meste: Príjemný priestor pre citlivé obdobie dieťaťa

Pekné jasle v malom meste: Príjemný priestor pre citlivé obdobie dieťaťa

Predškolské zariadenia navštevujú deti vo veľmi citlivom, vnímavom období. Dôležitým, a do veľkej miery samozrejmým, kritériom je ohľaduplný, láskavý prístup pedagóga, no do popredia sa popritom dostáva aj samotná stavba, v ktorej trávia nezanedbateľné množstvo času. Kvalitné projekty jaslí či škôlok u nás, žiaľ nie sú zďaleka štandardom. V dnešnom článku si však, ako jednu z príjemných „výnimiek potvrdzujúcich pravidlo“ a zároveň možný vzor pre ...
Zaznávaná lokalita ožíva: Vzniká obytný areál s dvomi bazénmi

Zaznávaná lokalita ožíva: Vzniká obytný areál s dvomi bazénmi

Podunajské Biskupice v Bratislave sa nepýšia práve bezchybnou povesťou, no nová výstavba ich rozhodne neobchádza. Obraz mestskej časti poupravujú viaceré developerské projekty, ktoré lákajú novým bývaním na pomerne slušnej úrovni. Do miestnej ponuky s nehnuteľnosťami pridávajú Sympatia Group a LeiLa, s.r.o. súbor Laurin dvor. Klientov môže okrem pestrej zostavy bytov, a to štartovacích i rodinných, osloviť komfort neštandardne vybaveného areálu s...
Trendy mestské bývanie: Inšpirovala industriálna éra vychytenej lokality

Trendy mestské bývanie: Inšpirovala industriálna éra vychytenej lokality

V pražskej štvrti Karlín bol v minulom roku dobudovaný štýlový bytový dom Iconik od Karlín Group. Jeho návrh má potenciál obstáť aj v hodnotení o pár desiatok rokov. Autori z pražského ateliéru edit! totiž hľadali námety v miestnej vývojovej ére, ktorá sa výrazne podpísala na obraze lokality. Ako inšpirácia poslúžila dnes trendy a zároveň nadčasová industriálna estetika.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon