Nová štvrť v Ostrave prinesie vyše 200 bytov

Nová štvrť v Ostrave prinesie vyše 200 bytov

Na mape Ostravy pribudne nová rezidenčná štvrť. Vybudovaná bude v ostravskej časti Zábřeh nad Odrou. Autori projektu tam plánujú vybudovať bytový komplex s viac ako 200 bytmi. Bytovú zástavbu doplnia objekty občianskej vybavenosti.

Takmer 240 bytov s parkovaním

Novú rezidenčnú štvrť, ktorá vyrastie v lokalite Středoškolská, postaví spoločnosť Linkcity Czech Republic a. s. V spolupráci s architektmi zo spoločnosti di5 architekti inženýři s. r. o. pripravila projekt väčšieho obytného komplexu doplneného o nebytové priestory. Cieľom projektu je výstavba niekoľkých bytových objektov, v ktorých bude zriadených takmer 240 bytov. Prevažnú časť bytového fondu budú tvoriť 1 až 3-izbové bytové jednotky. Patriť k nim budú vlastné parkovacie miesta.Zdroj: fajnova.cz – di5 architekti inženýři s. r. o.

Zeleň, park a nebytové priestory

Obyvateľom viac ako 200 bytov zvýši komfort a celkovú kvalitu života aj atraktívny a dobre vybavený exteriér s funkciou verejného priestoru. Projekt novej rezidenčnej štvrte počíta so vznikom parku, ktorý ponúkne obyvateľom možnosti na odpočinok aj aktívny pohyb. Verejné priestory oživí komunitná záhrada plniaca praktickú aj estetickú funkciu. Niekoľko objektov s nebytovými priestormi poslúži na zriadenie kaviarne, obchodov aj prevádzok so službami.

Realizácia má začať v roku 2027

Cesta k realizácii projektu novej ostravskej štvrte je ešte dlhá. Autori projektu musia získať potrebné povolenia a doladiť všetky detaily návrhu. Prípravy na realizáciu potrvajú ešte pár rokov. Začiatok výstavby je naplánovaný na rok 2027, v prípade zdržania kvôli prípravným alebo administratívnym prieťahom o rok neskôr. Realizácia projektu prebehne v 3 etapách. Úvodná fáza realizácie má byť ukončená za 25 mesiacov od začiatku výstavby.

 

Zdroj: nehnutelnosti.sk
Zdroj: ostrava.cz
Zdroj foto: fajnova.cz – di5 architekti inženýři s. r. o.

Róbert Bosák
Autor
Róbert Bosák

Róbert Bosák je redaktorom portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2019. V rámci redakčnej činnosti sa špecializuje na svetovú architektúru, udržateľné stavby a nové stavebné projekty z domova a z ČR.

Diskusia

Podobné články

Ľahšia cesta k bytu: Developer oživuje staronový spôsob financovania

Ľahšia cesta k bytu: Developer oživuje staronový spôsob financovania

YIT Slovakia predstavilo pilotný projekt zacielený na zlepšenie dostupnosti bývania. Na byty si budú môcť siahnuť aj skupiny obyvateľov, ktoré by aktuálne hypotekárny úver získali len s obtiažami, prípadne vôbec. Nejde pritom o neznámy koncept. Oživuje sa staronové družstevné bývanie, v zahraničí bežné no u nás zafixované skôr v negatívnych súvislostiach.

...
Pekné jasle v malom meste: Príjemný priestor pre citlivé obdobie dieťaťa

Pekné jasle v malom meste: Príjemný priestor pre citlivé obdobie dieťaťa

Predškolské zariadenia navštevujú deti vo veľmi citlivom, vnímavom období. Dôležitým, a do veľkej miery samozrejmým, kritériom je ohľaduplný, láskavý prístup pedagóga, no do popredia sa popritom dostáva aj samotná stavba, v ktorej trávia nezanedbateľné množstvo času. Kvalitné projekty jaslí či škôlok u nás, žiaľ nie sú zďaleka štandardom. V dnešnom článku si však, ako jednu z príjemných „výnimiek potvrdzujúcich pravidlo“ a zároveň možný vzor pre ...
Zaznávaná lokalita ožíva: Vzniká obytný areál s dvomi bazénmi

Zaznávaná lokalita ožíva: Vzniká obytný areál s dvomi bazénmi

Podunajské Biskupice v Bratislave sa nepýšia práve bezchybnou povesťou, no nová výstavba ich rozhodne neobchádza. Obraz mestskej časti poupravujú viaceré developerské projekty, ktoré lákajú novým bývaním na pomerne slušnej úrovni. Do miestnej ponuky s nehnuteľnosťami pridávajú Sympatia Group a LeiLa, s.r.o. súbor Laurin dvor. Klientov môže okrem pestrej zostavy bytov, a to štartovacích i rodinných, osloviť komfort neštandardne vybaveného areálu s...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon