Teplo pri práci: Výber najlepšieho vybavenia do chladného počasia na stavenisko

Teplo pri práci: Výber najlepšieho vybavenia do chladného počasia na stavenisko

Pracovať v chladnom počasí na stavenisku môže byť náročné, ale s vhodným vybavením sa môžete udržať v teple a zabezpečiť si pohodu a produktivitu pri práci bez najmenších problémov. Samozrejme je stále prvoradá bezpečnosť pri práci, ktorú môže zvýšiť aj vhodné pracovné oblečenie.

Aké vlastnosti by ste mali hľadať v zimnej pracovnej bunde?

S príchodom chladného počasia sa stáva prioritou zabezpečiť si teplé a funkčné pracovné odevy, ktoré v zimných mesiacoch príjemne zahrejú. Kľúčovým prvkom pre pohodlné pracovné dni v náročných podmienkach sú preto a najmä kvalitné pracovné bundy. Pohodlná zimná pracovná bunda od značky Strauss vás nesklame svojou schopnosťou udržať teplo a odolať nepríjemnému počasiu.

Značka, ktorá je známa svojím kvalitným pracovným oblečením vyrábaným od roku 1948, tak nezabúda ani na potreby pracovníkov v chladnom počasí. Jej zimné bundy či pracovné nohavice sú spoľahlivým partnerom pre prácu vonku aj v nepriaznivých podmienkach. Tieto bundy a oblečenie nielenže zahrejú, ale aj nebudú vás v nepriaznivom počasí prehrievať, nepremoknú a odolajú vetru.

Firma vám ponúka softshellové bundy, ktoré nie sú len teplé, ale aj odolné voči vode a vetru. Materiály s technológiou dryplexx® zabezpečujú optimálnu priedušnosť, čím udržujú pohodlie aj pri fyzicky náročných aktivitách. Overená značka veľmi dobre vie, aké vlastnosti by ste mali hľadať v zimnej pracovnej bunde.

Ako dôležitý je správny pracovný odev počas zimných mesiacov?

Správny pracovný odev má v zimných mesiacoch veľký význam pre bezpečnosť, pohodlie a zdravie pracovníkov. Vhodne zvolený model pracovného oblečenia zaisťuje telu adekvátnu ochranu pri vykonávaní náročných úloh v otvorenom teréne. Vytvára tiež bariéru pred chladom, takže zamestnancov, ktorí sú vystavení nízkym teplotám, udržuje  v teple a pohodlí.

Zimné obdobie však so sebou neprináša iba nízke teploty, ale aj dážď, vietor a sneh, čo môže značne skomplikovať prácu na stavenisku. Správne zimné oblečenie je preto dôležité aj pre ochranu tela pred vodou, vlhkosťou alebo snehom.

Samozrejme, pri výbere pracovného oblečenia do zimných mesiacov je dôležité brať do úvahy niekoľko faktorov, kde jedným z tých najdôležitejších je jeho vrstvenie. Aj stavebné oblečenie umožňuje nosiť niekoľko tenších vrstiev.Základná vrstva, ako funkčné termooblečenie, pomáha udržiavať teplo a odvádzať vlhkosť od tela. Vďaka svojej schopnosti udržiavať teplo a prispôsobiť sa meniacim podmienkam je ideálnou voľbou pre vonkajšiu prácu v zime, ako je rekonštrukcia či stavba.

Teplo pri práciZdroj: Shutterstock

Výber oblečenia s vysokou vodeodolnosťou a schopnosťou odolávať vetru je ďalším dôležitým faktorom. Odolné vrstvy a kvalitné vnútorné membrány zabezpečujú optimálnu ochranu pred vonkajšími vplyvmi. Je tiež dôležité vyhnúť sa príliš hrubým vrstvám, aby ste si mohli jednoducho prispôsobiť oblečenie aktuálnym podmienkam. Dôležité je samozrejme aj pracovné vybavenie a ochranné pomôcky.

Správna veľkosť pracovného oblečenia

Pri výbere správnej veľkosti pracovného oblečenia je potrebné si byť vedomý toho, že každá značka môže mať odlišné tabuľky veľkostí. Rovnako je dôležité zvážiť aj strih oblečenia - niektoré odevy majú užší, iné voľnejší strih. Pre zabezpečenie dostatočného komfortu je dôležité vybrať si správnu aj veľkosť, ktorá, ak je to potrebné, umožní dodatočné vrstvenie oblečenia.

Kvalitné pracovné oblečenie je teda investíciou do pohodlia a bezpečnosti pri práci v zime. Zvoľte si ale modely od dôveryhodnej značky, ktoré vám poskytnú spoľahlivú ochranu a pohodlie v každom zimnom pracovnom dni.

 

PR článok

Diskusia

Podobné články

Ľahšia cesta k bytu: Developer oživuje staronový spôsob financovania

Ľahšia cesta k bytu: Developer oživuje staronový spôsob financovania

YIT Slovakia predstavilo pilotný projekt zacielený na zlepšenie dostupnosti bývania. Na byty si budú môcť siahnuť aj skupiny obyvateľov, ktoré by aktuálne hypotekárny úver získali len s obtiažami, prípadne vôbec. Nejde pritom o neznámy koncept. Oživuje sa staronové družstevné bývanie, v zahraničí bežné no u nás zafixované skôr v negatívnych súvislostiach.

...
Pekné jasle v malom meste: Príjemný priestor pre citlivé obdobie dieťaťa

Pekné jasle v malom meste: Príjemný priestor pre citlivé obdobie dieťaťa

Predškolské zariadenia navštevujú deti vo veľmi citlivom, vnímavom období. Dôležitým, a do veľkej miery samozrejmým, kritériom je ohľaduplný, láskavý prístup pedagóga, no do popredia sa popritom dostáva aj samotná stavba, v ktorej trávia nezanedbateľné množstvo času. Kvalitné projekty jaslí či škôlok u nás, žiaľ nie sú zďaleka štandardom. V dnešnom článku si však, ako jednu z príjemných „výnimiek potvrdzujúcich pravidlo“ a zároveň možný vzor pre ...
Zaznávaná lokalita ožíva: Vzniká obytný areál s dvomi bazénmi

Zaznávaná lokalita ožíva: Vzniká obytný areál s dvomi bazénmi

Podunajské Biskupice v Bratislave sa nepýšia práve bezchybnou povesťou, no nová výstavba ich rozhodne neobchádza. Obraz mestskej časti poupravujú viaceré developerské projekty, ktoré lákajú novým bývaním na pomerne slušnej úrovni. Do miestnej ponuky s nehnuteľnosťami pridávajú Sympatia Group a LeiLa, s.r.o. súbor Laurin dvor. Klientov môže okrem pestrej zostavy bytov, a to štartovacích i rodinných, osloviť komfort neštandardne vybaveného areálu s...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon