Speváčka Taylor Swift verzus jej frajer futbalista Travis Kelce: Ktorý z nich priniesol do Las Vegas viac prenájmov?

Speváčka Taylor Swift verzus jej frajer futbalista Travis Kelce: Ktorý z nich priniesol do Las Vegas viac prenájmov?

Tento pár nazývajú aktuálne najúspešnejšou dvojicou na svete. No vyzerá to tak, že dobre zarábajú nielen Taylor a Travis, ale milióny môžu na nich zarobiť aj hotely a apartmány.

Zdroj: Jeff Lewis/Associated Press

Americká speváčka Taylor Swift (34) je dieťaťom šťasteny už dávno. Vyhráva, na čo siahne a jej realitné portfólio jej môžu závidieť mnohí biznismeni. Teraz má šťastie aj v láske, a nielen citové, ale aj finančné. S útočníkom tímu amerického futbalu Kansas City Chiefs Travisom Kelceom (34) randí necelých 8 mesiacov a ich spojenie do love story generuje zisky spoločnostiam, ktoré s nimi majú čokoľvek do činenia. Práve tento faktor pravdepodobne inicioval vznik exkluzívneho porovnania spoločnosti AirDNA, ktorá sa zaoberá analýzami krátkodobých prenájmov.

Táto vila v Las Vegas sa počas finále Super Bowl prenajímala za 30 000 dolárov za noc, na 3 noci. Zdroj: TurnKey Pads

Analytici z AirDNA skúmali vplyv dvoch podujatí na štadióne Allegiant v Las Vegas na trh krátkodobých prenájmov. Jedným z nich bolo finále Národnej futbalovej ligy USA, zvané Super Bowl, ktoré sa konalo v „meste hriechu“ 11. februára 2024. O pohár v ňom bojoval Travis Kelce so svojím tímom a veru ho aj vyhral. Cez tento víkend sa v meste príjmy z krátkodobého prenájmu zvýšili o 5,73 milióna dolárov. Keď na tom istom štadióne vystupovala Taylor Swift na svojom turné The Eras Tour v marci 2023, stúpli krátkodobé nájmy len o 1,6 milióna dolárov. Zdá sa, že tento súboj Taylor nevyhrala. ALE.

Zdroj: JPM Studios

Taylor Swift sedela aj v hľadisku na finále Super Bowl, aby fandila svojmu priateľovi. Ekonóm AirDNA Bram Gallagher upozorňuje na to, že jej prítomnosť mohla podporiť záujem ľudí o rezerváciu apartmánov na Super Bowl, hoci AirDNA svojimi údajmi nevie určiť, do akej miery. Super Bowl 2024 bol najsledovanejším televíznym programom v USA všetkých čias s približne 123,4 miliónmi divákov a podľa reklamnej a analytickej firmy Apex Marketing Group mal milostný zápas Travis/Taylor údajne hodnotu 331,5 milióna dolárov v ekvivalentnom ocenení značky. Áno, aj toto sa dá vyčísliť.

Zdroj: JPM Studios

Navyše táto štatistika brala do úvahy len krátkodobé nájmy, nie hotelové izby. AirDNA hovorí, že oblasť má zhruba 15 500 krátkodobých prenájmov a podľa Las Vegas Convention and Visitors Authority má Las Vegas 156 100 hotelových izieb. „S týmto počtom izieb je Las Vegas naozaj dobré miesto na usporiadanie veľkých podujatí,“ hovorí Gallagher. V Las Vegas tvoria väčšinu krátkodobých prenájmov štúdiá alebo apartmány s jednou spálňou na hlavnom bulvári Strip alebo domy mimo Stripu. Spoločnosť TurnKey Pads ponúka na nájom luxusné jednotky, ktoré majú zvyčajne 4 až 6 spální. Ceny za noc sa zvyčajne pohybujú od 2 000 do 20 000 USD. Pre Super Bowl sa ceny zvýšili na približne 30 000 dolárov za noc.

Zdroj: TurnKey Pads

Na určenie výnosov z prenájmu sa AirDNA zamerala na dve kľúčové metriky – o koľko sa zvýšil príjem vďaka mimoriadnemu podujatiu a koľko tvoril príjem kvôli zvýšenému nájomnému. Pre tohtoročný Super Bowl bol nárast výnosov z dodatočných rezervácií 4,82 milióna dolárov, teda tvoril 84 % príjmov, zatiaľ čo príjem za vyššiu priemernú dennú sadzbu, bol 908 780 dolárov (16 %). Priemerná denná sadzba Las Vegas Super Bowl bola 365 USD, čo je o 19 % viac ako po iné víkendy. Počas koncertu Taylor Swift bola priemerná denná cena 316 USD, čo je o 10 % viac ako inokedy. Z výnosu tvorili 75 % príjmy spôsobené zvýšeným dopytom a 25 % nárastu bolo spôsobených vyššími priemernými dennými sadzbami.

Zdroj: TurnKey Pads

Držíme palce, aby láska Taylor a Trevisa prekonala aj takéto podrobné vyúčtovanie, pretože v tomto roku ich čakajú ďalšie skúšky. V USA už na rok 2024 zaznamenávajú dátumy koncertov turné Taylor Swift v Miami, New Orleans a Indianapolise a vidno tu veľké skoky. Medziročný nárast dopytu po rezerváciách v porovnaní s týždňami pred a po koncertoch je 524 % v Miami, 648 % v New Orleans a 284 % v Indianapolise.

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk, mansionglobal.com

Zdroj foto: Brynn Anderson/Associated Press; Casey Flanigan/Imagespace/Zuma Press, Turnkey Pads, Jeff Lewis/Associated Press, JPM Studios

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon