Bývalé londýnske sídlo Freddieho Mercuryho sa predáva prvýkrát od jeho smrti

Bývalé londýnske sídlo Freddieho Mercuryho sa predáva prvýkrát od jeho smrti

Toto je skutočná bohémska rapsódia! Domov zosnulého frontmana skupiny Queen v Kensigtone je na predaj za 30 miliónov libier. Po 33 rokoch starostlivej opatery ho predáva jeho priateľka a bývalá snúbenica Mary Austin.

Zdroj: Getty Images

Freddieho dom, známy ako Garden Lodge, sa nachádza v exkluzívnej londýnskej štvrti Kensington. Slávny frontman skupiny Queen, ktorý zomrel v roku 1991 vo veku 45 rokov na zápal pľúc, prenechal rezidenciu v neo-georgiánskom štýle a celé jeho zariadenie svojej priateľke a bývalej snúbenici Mary Austin. Po 33 rokoch, počas ktorých v ňom Mary žila a starala sa o nehnuteľnosť na plný úväzok, je teraz pripravená opustiť tento posvätný domov. Predajná cena je 30 miliónov libier (38 miliónov USD).

Zdroj: Knight Frank

"Tento dom bol najslávnejšou pamäťovou schránkou, pretože v každej izbe je taká láska a teplo," uviedla Mary Austin v tlačovom vyhlásení. „Bola tam radosť bývať a mám naň veľa krásnych spomienok. Teraz, keď je prázdny, som sa preniesla späť do času, keď sme ho prvýkrát videli."

Majestátnu tehlovú rezidenciu pôvodne postavil v roku 1907 architekt Ernest Marshall pre pár umelcov Cecil Rea a Constance Halford. Freddie Mercury dom kúpil v roku 1980 a neskôr požiadal interiérového architekta a dizajnéra Robina Moorea Edea, aby ho zrenovoval.

Zdroj: Knight Frank

Vo vnútri sa rezidencia vyznačuje tými najlepšími mramorovými akcentmi, luxusnými drevenými podlahami a množstvom jasných farieb v tónoch drahokamov. Najpozoruhodnejšie je, že steny jedálne sú natreté citrusovo žltou farbou - obľúbeným odtieňom speváka. Medzi ďalšie zaujímavosti patrí salón s dvojitou výškou, kde Mercury umiestnil klavír, ktorý preslávil pri skladaní Bohemian Rhapsody. Britský spevák tiež pomohol navrhnúť záhradu, ktorá je posiata veľkými magnóliami a vyrezávanými výsadbami.

„Odkedy sme s Freddiem vstúpili cez legendárne zelené dvere, bolo to miesto pokoja, skutočný dom umelca a teraz je čas zveriť tento pocit pokoja ďalšej osobe,“ dodáva Mary Austin.

Zdroj: Knight Frank

„Predaj Garden Lodge predstavuje jedinečnú príležitosť vlastniť významnú nehnuteľnosť v kombinácii s kúskom kultúrnej histórie, milovaným domovom ikony,“ dodal Paddy Dring, riaditeľ predaja realitnej kancelárie Knight Frank, „Očakávame, že výnimočný príbeh nehnuteľnosti, ktorá bola starostlivo udržiavaná s láskou a rešpektom počas posledných troch desaťročí, bude neuveriteľne príťažlivý pre kupujúcich na celom svete.“

Na veľké očakávania majú makléri svoje dôvody. Keď totiž minulý rok Mary Austin predala časť Freddieho hviezdneho majetku v aukcii v Sotheby’s, vyvolalo to ponukové šialenstvo. Takže je veľmi pravdepodobné, že potenciálni kupci sa rýchlo vrhnú aj na nehnuteľnosť.

Zdroj: Knight Frank

Zdroj: robbreport.com

Zdroj foto: Knight Frank, Getty Images, George Wilkes/Hulton Archive/Getty Images

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon