Spravte si doma wellness a zlepšite si zdravie. Saunu dnes môžete mať aj v byte (podcast)

Spravte si doma wellness a zlepšite si zdravie. Saunu dnes môžete mať aj v byte (podcast)

v Podcasty

Predstavte si, že by ste si relax, ktorý zažívate raz za čas vo wellness centrách doniesli domov a zaobstarali by ste si saunu do vašej domácnosti. Pekná predstava, že? A pritom vôbec nie je nesplniteľná.

Nielen, že má saunovanie prospešné zdravotné účinky, ale saunu dokážeme dnes mať dokonca aj v našom byte či dome. Na čo všetko treba myslieť pri výbere sauny, koľko stojí a aké sú náklady s týmto relaxovaním, sme sa rozprávali v podcaste portálu Nehnuteľnosti.sk s riaditeľom spoločnosti Marimex Danielom Hogerom.

Najdôležitejší je priestor pre saunu

Sauna má blahodarný vplyv na náš organizmus. Pri saunovaní dochádza k uvoľneniu organizmu svalov a celkovému relaxu. Posilňuje imunitu, znižuje únavu, odbúrava stres a dokonca môže zmierňovať aj bolesti svalov. „V prvom rade si treba zhodnotiť priestorové možnosti či už bytu alebo domu. Žiadna stavebná predpríprava nie je nutná. Pre infrasaunu nám postačuje štandardná zásuvka 220V bez samostatného istenia,“ vysvetľuje Hoger v podcaste. Najčastejším miestom pre saunu je kúpeľňa alebo spálňa. „Dokonca už sme montovali saunu aj do obývacieho priestoru. Samozrejmosťou je pivnica alebo často si zákazníci prerábajú garáž napríklad na domáce fitnescentrum, kde do rohu umiestnia infrasaunu. Všetko záleží na tom, kto má aké možnosti. Samozrejme nie je problém do záhradného domčeka, ideálne keď je temperovaný, to znamená, že už nejakým spôsobom vykúrený a existujú aj infrasauny na samostatné vonkajšie použitie,“hovorí o možnostiach saunovania Hoger.

Každá sauna má svoje výhody aj rôznu údržbu

Na výber je viacero typov sáun – medzi najznámejšie patrí fínska a infračervená sauna. „Fínska sauna obsahuje piecku, ktorá vytvára teplotu v saune okolo 100 stupňov. To znamená, že nastáva svojím spôsobom prehrievanie organizmu. Po tomto procese saunovania je potrebné ochladzovací kúpeľ. Pri infrasaune, ktorá dosahuje teplotu pri saunovaní okolo 65 stupňov stačí, aby človek išiel do vlažnej sprchy, nie je tam potrebný ten šokový aspekt ako pri fínskej saune,“ vysvetľuje Hoger hlavé rozdiely medzi saunami. Starostlivosť o sauny nie je podľa neho náročná. „Existujú prostriedky na dezinfekciu vnútra infrasauny. A existujú potom rôzne prostriedky na údržbu dreva, pretože drevo vo vnútri infrasauny je v surovom stave. Nesmú tam byť žiadne laky. Ten materiál nesmie byť napustený práve z toho dôvodu, že keď tam vzniká teplo, aby sa to nevyparovalo a človek to nedýchal. My odporúčame používať na drevené časti uteráky. To znamená nesadať si priamo na surové neopracované drevo, aby tam neostávali fľaky,“ dodáva Hoger v podcaste portálu Nehnutelnosti.sk

V podcaste sa dozviete aj: 

· aké veľké náklady na elektrinu sú spojené so saunou;

· ako sa cenovo pohybujú sauny;

· aké doplnky môžeme mať v saune pre dokonalý relax;

· kedy by sme saunu nemali používať.

 

Vypočuť si môžete aj ďalšie podcasty:

Náš pracovný výkon ovplyvňuje zlá akustika aj osvetlenie. Ako by mala vyzerať zdravá kancelária?

Situácia na realitnom trhu sa zmenila v prospech kupujúcich, ktorí majú vyriešené financovanie 

Novostavby majú mnoho porúch a nedostatkov. Ako ich odhaliť?

Nehnuteľnosti.sk - Vybrať správne je kľúčové

Diskusia

Podobné články

Situácia na realitnom trhu sa zmenila v prospech kupujúcich, ktorí majú vyriešené financovanie (podcast)

Situácia na realitnom trhu sa zmenila v prospech kupujúcich, ktorí majú vyriešené financovanie (podcast)

Kúpiť nehnuteľnosť alebo radšej počkať? Kúpa nehnuteľnosti je pre mnohých z nás jednou z najväčších investícií v živote. No a vybrať tú správnu nehnuteľnosť je pre nás kľúčové. Aby sa vám lepšie rozhodovalo, tak je dobré sledovať aj aktuálnu situáciu na realitnom trhu. A práve o nej sme sa rozprávali v podcaste portálu Nehnuteľnosti.sk s analytikom portálu Michalom Pružinským.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon