TOP 5: Najočakávanejšie budovy sveta sa budú kolaudovať už tento rok

TOP 5: Najočakávanejšie budovy sveta sa budú kolaudovať už tento rok

Rok 2015 nám konečne prinesie dokončenie budov, ktoré otriasajú realitným svetom už dlhší čas. Najvýznamnejšie svetové stavby sa tento rok dočkajú kolaudácie a slávnostného otvorenia. Zaujímavé koncepty, na ktorých sa architekti vyšantili, prinesú tento rok najvyššie budovy svetových metropol, ale aj nový Louvre, ktorý na prekvapenie nebude vo Francúzsku. Tu je malá ochutnávka.

MahaNakhon, Bangkok

Panoráma Bangkoku bude mať novú dominantu. 77 poschodová veža, ktorá bude pretínať líniu mesta sa stane najvyššou budovou. Okolo nej sa tiahne pixelovaná stuha odkrývajúca časti interiéru, ktorá sa následne vracia do povrchovej úpravy veže. Výsledný efekt je dokonalou vizuálnou metaforou pre oblasť, kde sa rýchlo rozvíjajúca ekonomika pokúša všetko modernizovať, pričom sa snaží zachovávať kultúru, ktorá je v krajine tradičnou už niekoľko tisíc rokov.

Hotel InterContinental, Shimao

Ultramoderný hotel neďaleko Šanghaja bude začínať 45 metrov nad úrovňou terénu a jeho 19 poschodí sa rozširuje do série jaskýň lemujúcich opustený lom. Dve poschodia budú v štýle akvária pod vodou, ktorá vypĺňa umelo vytvorené jazero. Najväčším lákadlom pre turistov je vodopád, ktorý padá cez okraj lomu a obchádza všetky poschodia budovy. A celý je vyrobený zo skla. Žeby dizajnérsky skvost?

Louvre, Abu Dhabi

V Abu Dhabi si pomaly, ale isto začínajú uvedomovať, že ich hospodárstvo nemôže uniesť len čierne zlato, ktoré sa nachádza pod horúcim pieskom. Podobne ako v Dubaji, aj tu sa rozhodli investori vyplniť prípadné diery v dlhodobých finančných plánoch bankovkami turistov. Ďalšou fázou stratégie je kultúrny majetok, ktorý začal skutočne veľkolepo - stavbou nového múzea Louvre, ktoré bude jednou z hlavných kultúrnych dominánt mesta. A tento rok v ňom snáď otvoria aj prvú vernisáž.

432 Park Avenue, New York

Aj panoráma New Yorku zmení svoj tvar. Vďaka 432 Park Avenue, ktorá svojou výškou vystúpi nad všetky ostatné budovy mesta. Po dokončení sa stane najvyššou rezidenčnou vežou západnej hemisféry, ktorá bude vyčnievať do výšky až 425 m. Bývanie v nebi bude pre vyvolených na dosah.

Federation Tower, Moskva

Komplex sa skladá zo západnej a východnej veže, ktoré spolu krásne ladia. Hoci dizajnovo nie sú nijak výnimočné, po dostavaní sa východná veža stane najvyššou budovou Európy. 95 poschodí si budú môcť dovoliť len tí najbohatší. Celá veža je koncipovaná pod rúškom luxusu, ktorý majiteľovi zaručí status dobrého vkusu. Otvorené priestory bytov symbolizujú ľahkosť a ponúkajú výhľad na celú Moskvu. Takmer z vtáčej perspektívy. 

Zdroj:

Text: Nehnutelnosti.sk

Video: Youtube.com

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon