TOTO je 5 najčastejších chýb pri kúpe s pomocou hypotéky! Ukážeme vám, ako sa im vyvarovať

TOTO je 5 najčastejších chýb pri kúpe s pomocou hypotéky! Ukážeme vám, ako sa im vyvarovať

Nehnuteľnosť s pomocou hypotéky si nekupujeme často. Z toho dôvodu s týmto procesom nemáme veľa skúseností, na ktorých by sme sa vedeli poučiť. Povieme vám ako.

 

Nezanedbajte prípravu

Pri posudzovaní bonity klientov dbajú banky na detaily. Preto je potrebné na detaily myslieť ešte pred tým, ako začnete s bankou o Vašej hypotéke komunikovať. Malý spotrebný úver, alebo aj zabudnutá a nepoužívaná kreditná karta, môžu pohľad banky na Vás výrazne ovplyvniť.  Malé detaily môžu znamenať vyšší úrok, alebo aj menej prostriedkov, ktoré Vám banka bude ochotná poskytnúť. Je preto dobré sa na hypotéku pripraviť včas.

Viac krát meraj, raz rež

Keď si kupujete nový televízor, navštívite stránky viacerých značiek a predajcov. Porovnávate kvalitu, cenu a iné parametre ponuky. Iba málo ľudí kúpi hneď prvý televízor, na ktorý v obchode narazí. Prečo by ste to mali urobiť s hypotékou? Odporúčame porovnať všetky ponuky a spoznať všetky možnosti, ktoré Vám banky ponúkajú. Často zistíte, že ponuky sú prekvapivo rozdielne a máte si z čoho vyberať.

Vyhnite sa prekvapeniu

Klienti často dostávajú sami seba pod zbytočný časový tlak. Vyberú si nové bývanie, predajca ich tlačí do čo najrýchlejšej kúpy a oni sa až vtedy začnú hypotékou seriózne zaoberať. Výsledkom je hypotéka s nie najvýhodnejšími podmienkami, alebo strata trpezlivosti predajcu. Aby ste takejto situácii predišli, vybavte si v banke tzv. pred schválenie hypotéky. Následne si môžete vyberať byt bez stresu a dokonca ako „rýchli“ kupujúci, budete mať aj väčší priestor pri prípadnom získaní lepšej ceny.

Nie je všetko zlato čo sa blyští

Poplatok banke za poskytnutie hypotéky 1000 Eur môže celkové náklady na hypotéku po dobu jej fixácie zvýšiť až o pekných pár percent. Je preto dôležité pozorne prepočítať všetky náklady na hypotéku a rozhodnúť sa podľa výslednej celkovej ceny hypotéky. Za najlacnejším benzínom tiež necestujete 100 km.

Nechajte si poradiť

Napriek tomu, že na prvý pohľad ide v prípade hypotéky o jednoduchý produkt, detail môže rozhodnúť o ušetrených tisícoch. Je preto dobré sa poradiť s odborníkmi v tejto oblasti a nechať si všetky potrebné náležitosti vysvetliť. Pýtajte sa v našej poradni.

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon