Viete si predstaviť život vo vytlačenom dome? Toto je bývanie budúcnosti!

Viete si predstaviť život vo vytlačenom dome? Toto je bývanie budúcnosti!

3D tlačiarne využívame v rôznych oblastiach života. Stavebníctvo nie je výnimkou.

Využitie 3D technológie pre stavbu domov môže byť viac ako dobrý nápad. Ruská firma ukázala spôsob, akým je možné bývať s pomocou 3D tlačiarne, za niekoľko hodín.

Múry za deň

Na to, aby ste si postavili hrubú stavbu potrebujete len dve veci a to 3D tlačiareň a stavebný pozemok. Nehovoríme o obyčajnej priestorovej tlačiarni, tá na modelovanie domov je mobilná, dá sa jednoducho priviezť a po dokončení práce odviezť. Napájaná je elektrikou zo samostatného generátora. Ruská firma ktorá takúto technológiu zabezpečuje sa rozhodla svoj modelový dom postaviť v 35 stupňovom mraze a trvalo im to 24 hodín. Materiál z ktorého sa stavia, je priamo miešaný v špeciálnej nádobe. Výhodou 3D tlačiarne je najmä to, že nahradí celú partiu robotníkov. Tlačiareň neurobí chyby ako človek. Je presne naprogramovaná a tiež nepotrebuje napr. „prestávku na obed“. Inštalácia tlačiarne trvá asi 30 minút. Z jedného miesta je možné zastavať plochu 132 m2. Ďalšou výhodou je, že neprodukuje žiadny stavebný odpad.

Bývanie do 10 000 €

Samotná tlačiareň vybuduje obvodové múry. Ostatné práce, ako napr. elektrické rozvody, tesnenia, okná, strecha, omietky a maľovanie, je potrebné dokončiť. Suma domu na videu s rozlohou 38m2 aj s týmito prácami je 10 134 amerických dolárov, čo je v prepočte  9 317,76 eur. Touto rozlohou pripomína skôr garsónku, ale mať garsónku aj s trochou pozemku celkovo do 20 000 eur, je určite ponuka na premýšľanie.

Zdroj: Nehnutelnosti.sk, YouTube

Diskusia

Podobné články

Pekné jasle v malom meste: Príjemný priestor pre citlivé obdobie dieťaťa

Pekné jasle v malom meste: Príjemný priestor pre citlivé obdobie dieťaťa

Predškolské zariadenia navštevujú deti vo veľmi citlivom, vnímavom období. Dôležitým, a do veľkej miery samozrejmým, kritériom je ohľaduplný, láskavý prístup pedagóga, no do popredia sa popritom dostáva aj samotná stavba, v ktorej trávia nezanedbateľné množstvo času. Kvalitné projekty jaslí či škôlok u nás, žiaľ nie sú zďaleka štandardom. V dnešnom článku si však, ako jednu z príjemných „výnimiek potvrdzujúcich pravidlo“ a zároveň možný vzor pre ...
Zaznávaná lokalita ožíva: Vzniká obytný areál s dvomi bazénmi

Zaznávaná lokalita ožíva: Vzniká obytný areál s dvomi bazénmi

Podunajské Biskupice v Bratislave sa nepýšia práve bezchybnou povesťou, no nová výstavba ich rozhodne neobchádza. Obraz mestskej časti poupravujú viaceré developerské projekty, ktoré lákajú novým bývaním na pomerne slušnej úrovni. Do miestnej ponuky s nehnuteľnosťami pridávajú Sympatia Group a LeiLa, s.r.o. súbor Laurin dvor. Klientov môže okrem pestrej zostavy bytov, a to štartovacích i rodinných, osloviť komfort neštandardne vybaveného areálu s...
Trendy mestské bývanie: Inšpirovala industriálna éra vychytenej lokality

Trendy mestské bývanie: Inšpirovala industriálna éra vychytenej lokality

V pražskej štvrti Karlín bol v minulom roku dobudovaný štýlový bytový dom Iconik od Karlín Group. Jeho návrh má potenciál obstáť aj v hodnotení o pár desiatok rokov. Autori z pražského ateliéru edit! totiž hľadali námety v miestnej vývojovej ére, ktorá sa výrazne podpísala na obraze lokality. Ako inšpirácia poslúžila dnes trendy a zároveň nadčasová industriálna estetika.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon