Výstavba rezortu na Kubínskej holi napreduje

Výstavba rezortu na Kubínskej holi napreduje

Neistá pandemická situácia podporila záujem o „domáce“, slovenské ubytovacie kapacity. Aj z tohto dôvodu prinášame informácie o pokroku v lyžiarskom stredisku Kubínska hoľa, kde momentálne úspešne napreduje výstavba ďalšieho rekreačného zariadenia s názvom HillSide z portfólia spoločnosti BL s.r.o..

hillHillSide; Zdroj: BL s.r.o.

hillaHillSide; Zdroj: BL s.r.o.

 

 

Atraktívna lokalita i dizajn

Súbor situovaný výhodne, neďaleko nástupnej stanice lanovky a lyžiarskych svahov, sme spomínali pred približne polrokom. Upútal ako príklad dovolenkového rezortu, ktorý sa okrem dobrej polohy môže popýšiť aj dobrou architektonickou úrovňou. A priam ideálne, architekti z ateliéru Šercel Švec našli inšpiráciu v okolitej krajine. Západné Tatry, Vysoké Tatry, Chočské vrchy a Kubínska hoľa sú v dohľade, prispôsobuje sa im osadenie trojice apartmánových domov, pričom pohoria rovnako ovplyvnili spôsob modulácie strešných rovín. 

hillhHillSide; Zdroj: BL s.r.o.

Atraktívne hmotové riešenie by mal nasledovať tiež výraz architektúry. Kontakt s príjemným vonkajším prostredím zabezpečia balkóny alebo terasy, pri pobyte v interiéri ho umožnia veľké okenné otvory. Povrchové úpravy na dvoch stranách objektov, patria sem vstupné priečelia, bude tvoriť kombinácia dreveného latového obkladu z červeného smreku a imitácia pohľadového betónu v prízemných častiach. Na zvyšných fasádnych plochách sa použije štrukturovaná biela omietka.

 

 

Výstavba napreduje

Kým vo februári sa realizácia ešte len pripravovala, v súčasnosti už sledujeme hmoty objektov Z, Y v takmer výslednej podobe, ukončené boli ich betónové skelety. 

hillbHillSide; Zdroj: BL s.r.o.

hillgHillSide; Zdroj: BL s.r.o.

hillfHillSide; Zdroj: BL s.r.o.

 

Postupne pribúdajú strešné konštrukcie a osádzajú sa drevené okná. Vo vnútorných priestoroch sa pracuje na sadrokartónových priečkach a vnútorných rozvodoch zahŕňajúcich splaškovú kanalizáciu, vodu a elektrinu spolu s pripojením na internet, začalo zatepľovanie fasád. V auguste bola zahájená druhá etapa, výstavba tretieho apartmánového domu X, na ktorom aktuálne prebiehajú stavebné práce v úrovni prvého nadzemného podlažia. Na pozemku sa vykonávajú terénne úpravy a príprava pre spevnené plochy. Detaily v súvislosti s wellness priestorom plánovaným v suteréne domu Y sa dolaďujú so spoločnosťou wellness technik, s.r.o..

 

hilleHillSide; Zdroj: BL s.r.o.

hillcHillSide; Zdroj: BL s.r.o.

hilldHillSide; Zdroj: BL s.r.o.

 

Výborná predajnosť

V projekte HillSide vznikne celkovo 52 apartmánov, slušný záujem o nehnuteľnosť dokladuje výborná predajnosť, keďže 29 kusov z prvej etapy je už vypredaných. Kupujúcich pravdepodobne oslovila lákavá lokalita v spojení s vizuálne príťažlivým, súčasnému vkusu lahodiacim dizajnom. Slušný štandard chce developer dodržať tiež v interiéri, s dodávateľom K.R.T. vybral dve verzie obkladov, dlažieb a sadu zariaďovacích predmetov. Individuálne požiadavky klientov rieši špecializovaný projektový manažér tejto spoločnosti. 

Termín ukončenia apartmánových domov Z a Y pripadá na apríl budúceho roka, celý projekt by sme vo finálnom stave mohli vidieť do konca augusta.

 

 

PREČÍTAJTE SI TIEŽ:

Nová štvrť v Liptovskom Mikuláši ponúka bývanie v rodinných i bytových domoch

V Tatranskej Lomnici sa ukončuje prestavba inšpirovaná kryhami ľadu

Kam v Nitre, ak chcete bývať v pokojnej lokalite?

 

Zdroj: Novostavby.sk

 

Autor
Natália Mokoš Hulmanová

Natália Mokoš Hulmanová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. V rámci magazínu sa zameriava na developerské projekty a snaží sa identifikovať a odprezentovať riešenia, ktoré by mohli poslúžiť ako pozitívne príklady pre ďalšiu výstavbu.

Diskusia

Podobné články

Byty s atraktívnymi, neobvyklými dispozíciami v súčasných projektoch

Byty s atraktívnymi, neobvyklými dispozíciami v súčasných projektoch

Experimenty s dispozičným členením sa v rámci budov určených na bývanie neobmedzujú len na rodinné domy, pri ktorých je pochopiteľne možné uplatniť väčšiu dávku kreativity. Na nie celkom všedné priestory sa dá napriek obmedzeniam súvisiacim najmä s úsilím o ekonomickosť návrhu naraziť i pri hromadnejšom type výstavby. Nižšie si ukážeme zopár súčasných developerských projektov, pri ktorých autori v rôzličnej miere vybočili zo zaužívaných hraníc a ...
Prestavba v Tatrách prinesie luxusné apartmány aj remeselnú pekáreň, Kuszmannov bazár

Prestavba v Tatrách prinesie luxusné apartmány aj remeselnú pekáreň, Kuszmannov bazár

Štýlové apartmány a trendy prevádzka pribudnú v Tatranskej Lomnici po recyklácií staršieho objektu. Nie tak dávno bol známy ako Hotel Tatry, po prestavbe bude niesť označenie Kuszmannov bazár, ktoré čerpá z trochu vzdialenejšej minulosti miesta. Ponuka cieli i na náročnejších klientov. Populárna dovolenková lokalita v spojení so štandardom vyhotovenia a službami vytvára dobrý základ pre sľubnú investičnú nehnuteľnosť.

...
Zotavovňa v Tatrách sa recykluje na štýlové apartmány Lebenski

Zotavovňa v Tatrách sa recykluje na štýlové apartmány Lebenski

Tvorbu mnohých stavebných projektov ovplyvňuje dnes už očakávaný environmentálne zodpovedný prístup, ktorý sa s ešte väčšou naliehavosťou vyžaduje pri vstupe do prírodného prostredia. Zelenšie myšlienky sa napríklad presadili pri novom apartmánovom dome Lebenski vo Vysokých Tatrách. Elegantná stavba, výsledok spolupráce spoločnosti BL, s.r.o. a ateliéru Atrium Architekti, vznikne recykláciou miesta i stavebnej matérie staršieho objektu.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon