Sexy herecký pár Ashton Kutcher a Mila Kunis dokončil stavbu svojho ekologického farmárského domu

Sexy herecký pár Ashton Kutcher a Mila Kunis dokončil stavbu svojho ekologického farmárského domu

Ashtonovi a Mile záleží nielen na ich rodinnom živote, ale aj na životnom prostredí, v ktorom chcú dlhé roky žiť. Svoj trvalo udržateľný rodinný domov inšpirovaný farmárskymi usadlosťami stavali v kopcoch nad Los Angeles 5 rokov a teraz do hotového pozvali na návštevu magazín Architectural Digest.

Foto: Douglas Friedman

Atraktívni hollywoodski manželia, ktorých sme si obľúbili nielen v sérii Tie roky sedemdesiate, ale aj z mnohých iných (Dva a pol chlapa, Šialené rande, Jobs, Jupiter vychádza), pristúpil k stavbe svojho rodinného sídla veľmi oduševnene. Mali celkom jasné predstavy, kde chcú so svojimi dvomi deťmi žiť a nenašli žiadny dom, ktorý by ich spĺňal, tak si postavili vlastný na mieru. „Chceli sme domov, nie nehnuteľnosť," hovorí Mila. Ashton ju dopĺňa: „Predstavovali sme si dom na spôsob starej stodoly, aby vyzeral ako niečo, čo tu bolo už desaťročia a potom sa to prerobilo na dom." Aby vytvorili svoj dom snov v súlade s okolitou krajinou, prizvali si skúsených odborníkov – architekta Howarda Backena a interiérovú dizajnérku Vicky Charles. Pri pohľade na dva a pol hektárový pozemok, na ktorom je hlavný dom prepojený s hosťovským, ktorý je zároveň priestorom pre zábavu, samostatne stojaci altánok na grilovanie a zo všetkých strán poskytuje očarujúce pohľady, musíme povedať, že je to skvelé dielo. 

Foto: Douglas Friedman

Foto: Douglas Friedman

Pre oboch hercov je dizajn veľkou záľubou a tak svoje 5-ročné kreatívne dobrodružstvo začali tým, že si na Pintereste urobili výber nápadov, ktoré najlepšie vystihovali ich víziu projektu. „Postaviť dom od základov nie je žiadna maličkosť. Buď vás to posilní alebo zlomí,“ hovorí Mila. Našťastie sa v predstavách úplne zhodli. "Keď sme si navzájom porovnali naše inšpirácie, 90 % našich fotografií bolo rovnakých a väčšinu domov, ktoré sme vybrali, navrhol Howard," vysvetľuje Ashton ich vzťah k architektovi Howardovi Backenovi z ateliéru Backen & Gillam Architects.

Foto: Douglas Friedman

Foto: Douglas Friedman

Backen je majstrom moderných fariem, ktorý je známy svojím zmyslom pre poéziu a schopnosťou vytiahnuť súčasného ducha z esenciálnych ľudových foriem a rustikálnych materiálov. Rezidencia Kutcher/Kunis je dôkazom jeho alchymistického zaobchádzania s recyklovaným drevom, doskovým betónom a sklom. „Howard je ako skvelý softvérový dizajnér, pristupuje k dizajnu s dôrazom na funkčnosť," hovorí Ashton Kutcher, ktorý má skúsenosti s technologickými startupmi, „Softwarový dizajnér chce dostať ľudí tam, kde chcú byť, s čo najmenším počtom kliknutí. Howard vás chce dostať tam, kde chcete, s čo najmenším počtom dverí a prekážok. Vie tiež, že existujú určité miesta, kde by mala bariéra označiť prah a vytvoriť trochu napätie.“ Architekt mu kompliment vrátil: „Ashton a Mila sú dvaja z najchytrejších a najzvedavejších ľudí, s ktorými sme kedy pracovali. Hovorili sme o všetkom, od veľkostí nosníkov po detaily priečnych výstuží až po spoje drevených dosiek a betónu. Takéto druhy rozhovorov rozhodne nevedieme s každým klientom.“

Foto: Douglas Friedman

Foto: Douglas Friedman

Celebritný pár bol odhodlaný vytvoriť udržateľný a plnohodnotný domov pre seba a svoje dve malé deti, Wyatt a Dimitriho. Dom je úplne poháňaný fotovoltaikou, skrytou nad rozsiahlou verandou, ktorá sa tiahne pozdĺž jednej strany hlavnej stavby. V skutočnosti solárne pole domu produkuje podstatne viac energie, ako si nehnuteľnosť vyžaduje. Aj keď miestne zastarané zákony nepodporujú zdieľanie energie, majitelia domov dúfajú, sa v budúcnosti zmenia. „Ashton a Mila sa zaujímajú o kvalitu pôdy, čistotu jedla, ktoré jedia, a vodu, ktorú pijú. Ideály trvalej udržateľnosti a regeneratívneho poľnohospodárstva pre nich nie sú iba abstraktnými pojmami,“ hovorí o nich architekt.

Foto: Douglas Friedman

Foto: Douglas Friedman

Prepracovaný architektonický návrh domu bol odrazovým mostíkom pre prácu interiérovej dizajnérky Vicky Charlesovej z Charles & Co. „Keď sme začali túto cestu, Mila práve čakala prvé dieťa. Strávili sme mesiace hľadaním materiálov a farieb, aby sme našli ten správny vizuálny jazyk. Naše rozhovory neboli len o krajine a architektúre, ale aj o budúcnosti ich rodiny,“ spomína dizajnérka.

Foto: Douglas Friedman

Foto: Douglas Friedman

Okrem nových stolov prispôsobených na mieru a plyšových super pohodlných sedačiek Vicky Charles do interiéru začlenila aj prvky z predchádzajúcich domovov svojich klientov. Najviac im záležalo na súprave strieborných kresiel, ktoré Ashton kúpil na svojej ceste do Indie a extravagantnom 3-metrovom krištáľovom lustri, ktorý bol v úplnom protiklade so skromnými formami architektúry a opotrebovanými materiálmi. „Najali si ma, pretože som sľúbila, že im vytvorím miesto pre tieto impozantné kúsky," vtipkuje dizajnérka. Nakoniec umiestnila pár kresiel do hlavnej kúpeľne, ako tróny pre trónnu miestnosť, a nainštalovala luster zábavného pavilónu s vysokým stropom. „Mysleli sme si, že by bolo zábavné nechať túto nóbl vec visieť v stodole," hovorí Mila o extrémnej kryštálovej „cukrovinke“.

Foto: Douglas Friedman

Foto: Douglas Friedman

Duša rezidencie Kutcher/Kunis je úzko spätá s dôsledným plánovaním a precíznou pozornosťou k detailom. „Aby ste v priestore cítili pokoj, musí byť všetko v poriadku," uzatvára Ashton, „Ak svet okolo teba nie je v poriadku, je ťažké dať si do poriadku mozog. Teraz keď sme doma, svet nám dáva zmysel.“

Foto: Douglas Friedman

Foto: Douglas Friedman

Zdroj: architecturaldigest.com

Zdroj foto: Douglas Friedman

 

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon