Bytovky na bežnom sídlisku prekvapia priestormi pre prácu i zábavu

Bytovky na bežnom sídlisku prekvapia priestormi pre prácu i zábavu

Špecifická krízová situácia vo svete a prirodzený vývoj nárokov kladených na rezidenčné nehnuteľnosti inšpirujú k zmenám. Ako si môžete prečítať v dnešnom článku, čiastočne ovplyvnili aj investora BEPRIM s.r.o.. Jeho projekt PINIA umiestnený na „bežnom“ sídlisku totiž spolu s bývaním poskytne i zatiaľ nie celkom obvyklé priestory, určené pre trávenie voľného času či čoraz rozšírenejšiu prácu mimo klasickej kancelárskej budovy.

PINIAPINIA; Zdroj: BEPRIM s.r.o.

 

Zabývaná lokalita

Miesto realizácie nájdeme v martinskej mestskej časti Priekopa, v nároží ulíc Matúša Dulu a Palackého, (neďaleko sa nachádza na našom blogu nedávno predstavená „radovka“ Priekopský sad) z hľadiska katastrálneho členenia však spadá pod katastrálne územie mesta Vrútky. Okolo stojaca „modernistická“ zástavba pozostáva z voľne rozmiestnených panelových obytných domov, hneď vedľa leží areál základnej a materskej školy, pričom zabývaná lokalita disponuje aj ďalšou užitočnou vybavenosťou. 

PINIAPINIA; Zdroj: BEPRIM s.r.o.

Vo výslednej podobe bude PINIA zahŕňať dva osempodlažné objekty. Súdiac podľa dostupných vizualizácií, s architektúrou v okolitom prostredí v rozpore nie sú a bez problémov sa doň začlenia. Súčasný prístup demonštrujú veľkorysejšie okenné otvory, priestranné balkóny, terasy a predzáhradky s vkusnými pergolami a tiež materiály zodpovedajúcimi súdobým požiadavkám na estetiku a kvalitu. 

Nosnú konštrukciu tvorí kombinovaný monolitický železobetónový stenový a stĺpový systém, obvodové steny budú murované a doplnené kontaktným zatepľovacím systémom s tenkovrstvou silikátovou omietkou. Objekty ukončia ploché extenzívne zelené strechy.

PINIAPINIA; Zdroj: BEPRIM s.r.o.

PINIAPINIA; Zdroj: BEPRIM s.r.o.

 

Ohľad na priania klientov

Okrem výziev spomínaných v úvode prihliada PINIA aj na predchádzajúce skúsenosti developera a do konceptu boli premietnuté náhľady získané od kupujúcich a záujemcov o BYTY JAVORKA, ktoré boli zrealizované na dohľad od rozbiehajúcej sa výstavby nového projektu. Úpravy sa dotkli dispozičného riešenia a najzreteľnejšie sa prejavujú v priestore kuchýň dvoj- a viacizbových bytov, v návrhoch si všimneme obľúbené kuchynské ostrovčeky.

Ponuka bola zostavená z 1,5 až 3 izbových bytov odovzdávaných v štandarde a jednotiek typu „Penthouse“ pripravených pre náročnejšiu klientelu s 3 a 4 obytnými izbami, osadenými i na najvyšších podlažiach a predávaných v stave „holobyt”. Štandardné vyhotovenie pokrýva vstupné a interiérové dvere, laminátové podlahy, keramické dlažby, obklady, sanitu a batérie, ďalej prípravu na exteriérové žalúzie, rozvody „smart“ a rozvody klimatizácie. 

byt_1,5izbovyPINIA 1,5-izbový byt; Zdroj: BEPRIM s.r.o.

byt_2izbovyPINIA 2-izbový byt; Zdroj: BEPRIM s.r.o.

byt_3izbovyPINIA 3-izbový byt; Zdroj: BEPRIM s.r.o.

byt_4izbovyPINIA 4-izbový byt; Zdroj: BEPRIM s.r.o.

 

Priestory pre prácu i zábavu

Väčšina bytov je orientovaná na dve svetové strany, k všetkým prislúcha balkón, terasa prípadne predzáhradka a sklady na príslušnom poschodí, pre troj- a štvorizbové jednotky typu „Penthouse“ sú rezervované miesta v garážach. K zaujímavostiam návrhu možno prirátať možnosť spájania niektorých jednotiek.

Ku komfortu bývania a podpore susedských vzťahov by malo prispieť nadštandardné zázemie naplánované na prízemí bloku B. Patrí sem recepcia, susedská klubovňa pre usporiadavanie rôznorodých aktivít a aktuálne veľmi potrebný priestor zriadený pre pracovné či študijné účely, predstavujúci obmenu k využívaniu vlastnej domácnosti.

PINIAPINIA recepcia; Zdroj: BEPRIM s.r.o.

PINIAPINIA coworking; Zdroj: BEPRIM s.r.o.

PINIAPINIA klubovňa; Zdroj: BEPRIM s.r.o.

Na stavenisku projektu PINIA už prebieha výstavba, ku koncu novembra bolo hotové zakladanie a stavebné práce pokročili na úroveň 1. nadzemného podlažia. Termín zahájenia kolaudačného konania sa zatiaľ odhaduje na 2Q roku 2024.

 

PREČÍTAJTE SI TIEŽ:

Rodinné bývanie „na kopci“ nad Banskou Bystricou

Prácu z domu uľahčí účelné riešenie projektu Prístavná 1

Prestavba kancelárií v lukratívnej bratislavskej lokalite prinesie nové apartmány

 

Zdroj: Novostavby.sk

Autor
Natália Mokoš Hulmanová

Natália Mokoš Hulmanová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. V rámci magazínu sa zameriava na developerské projekty a snaží sa identifikovať a odprezentovať riešenia, ktoré by mohli poslúžiť ako pozitívne príklady pre ďalšiu výstavbu.

Diskusia

Podobné články

Byty s atraktívnymi, neobvyklými dispozíciami v súčasných projektoch

Byty s atraktívnymi, neobvyklými dispozíciami v súčasných projektoch

Experimenty s dispozičným členením sa v rámci budov určených na bývanie neobmedzujú len na rodinné domy, pri ktorých je pochopiteľne možné uplatniť väčšiu dávku kreativity. Na nie celkom všedné priestory sa dá napriek obmedzeniam súvisiacim najmä s úsilím o ekonomickosť návrhu naraziť i pri hromadnejšom type výstavby. Nižšie si ukážeme zopár súčasných developerských projektov, pri ktorých autori v rôzličnej miere vybočili zo zaužívaných hraníc a ...
Prestavba v Tatrách prinesie luxusné apartmány aj remeselnú pekáreň, Kuszmannov bazár

Prestavba v Tatrách prinesie luxusné apartmány aj remeselnú pekáreň, Kuszmannov bazár

Štýlové apartmány a trendy prevádzka pribudnú v Tatranskej Lomnici po recyklácií staršieho objektu. Nie tak dávno bol známy ako Hotel Tatry, po prestavbe bude niesť označenie Kuszmannov bazár, ktoré čerpá z trochu vzdialenejšej minulosti miesta. Ponuka cieli i na náročnejších klientov. Populárna dovolenková lokalita v spojení so štandardom vyhotovenia a službami vytvára dobrý základ pre sľubnú investičnú nehnuteľnosť.

...
Zotavovňa v Tatrách sa recykluje na štýlové apartmány Lebenski

Zotavovňa v Tatrách sa recykluje na štýlové apartmány Lebenski

Tvorbu mnohých stavebných projektov ovplyvňuje dnes už očakávaný environmentálne zodpovedný prístup, ktorý sa s ešte väčšou naliehavosťou vyžaduje pri vstupe do prírodného prostredia. Zelenšie myšlienky sa napríklad presadili pri novom apartmánovom dome Lebenski vo Vysokých Tatrách. Elegantná stavba, výsledok spolupráce spoločnosti BL, s.r.o. a ateliéru Atrium Architekti, vznikne recykláciou miesta i stavebnej matérie staršieho objektu.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon