Najznámejší hotel v Šumperku prejde veľkou obnovou

Najznámejší hotel v Šumperku prejde veľkou obnovou

Máloktorý moravský hotel toho zažil viac. Aj preto si obyvatelia a stabilní návštevníci mesta Šumperk nevedia predstaviť, že dlhé roky prevádzkovaný Hotel Grand Šumperk by viac nebol súčasťou hotelovej mapy. To ale majitelia neplánujú, práve naopak. Hotel podstúpi rozsiahlu obnovu, vďaka ktorej má byť ešte lepším miestom na ubytovanie.

Zdroj foto: trivago.cz

Hotel Grand Šumperk a jeho história

Renomé najznámejšieho hotela v Šumperku zvyšuje jeho dlhoročná tradícia. Hotel Grand Šumperk je pýchou mesta už od 30. rokov 20. storočia, kedy bol zrealizovaný podľa návrhu olomouckého architekta Tomáša Šipku. Medzivojnová funkcionalistická budova prešla v 60. rokoch  prestavbou, vďaka ktorej naďalej patrila medzi „naj“ hotelové objekty v regióne. Jej sláva čoskoro vzrástla, nakoľko hotel sa zapísal do dejín ako miesto, pred ktorým obyvatelia mesta v roku 1968 kládli odpor sovietskym tankom. V roku 2013 sa objavil aj na filmovom plátne.  

Rozsiahla rekonštrukcia zariadenia

Bohatá história sa podpísala na celkovom stave hotela, ktorý vyžaduje obnovu, aby sa lepšie prispôsobil súčasným nárokom. Tá už v priestoroch ubytovacieho zariadenia prebieha naplno. Hotel Grand Šumperk aktuálne vyzerá takmer ako holá stavba, čo je jasným signálom toho, že objekt prejde rozsiahlou rekonštrukciou. Zmenia sa interiérové priestory aj vonkajší vzhľad fasády, ktorá bude svetlejšia a viac presklená. Jedným z cieľov obnovy je poskytnúť hosťom 70 štandardných izieb, ku ktorým pribudnú moderné konferenčné a spoločenské priestory.

Hotel bude hotový v 2. polovici roka

Rozsiahla rekonštrukcia, ktorá sa dotkne vonkajších aj vnútorných častí budovy, bude stáť až niekoľko desiatok mil. Kč. Hotová by mala byť za niekoľko mesiacov, aspoň tak to vyplýva z plánovaného otvorenia, ku ktorému má prísť v priebehu 2. polovice tohto roka. Pre hostí však už nebude ponúkať ubytovanie ako Hotel Grand Šumperk. S ukončením rekonštrukcie príde aj k jeho premenovaniu. Najznámejší hotel v Šumperku tak začne písať novú kapitolu, ktorá však nadviaže na zhruba 90-ročnú históriu ubytovacieho zariadenia.Zdroj: Deník – Petr Krňávek

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Zdroj foto: trivago.cz, Deník – Petr Krňávek

Róbert Bosák
Autor
Róbert Bosák

Róbert Bosák je redaktorom portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2019. V rámci redakčnej činnosti sa špecializuje na svetovú architektúru, udržateľné stavby a nové stavebné projekty z domova a z ČR.

Diskusia

Podobné články

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon