V Mníchove bude postavená prvá klimaticky neutrálna aréna v Nemecku

V Mníchove bude postavená prvá klimaticky neutrálna aréna v Nemecku

Klimaticky neutrálne budovy už nie sú hudbou budúcnosti. Šetrné projekty s ohľadom na životné prostredie sa postupne stávajú bežnou súčasťou architektonických návrhov. Jeden z nich bol vytvorený za účelom výstavby novej multifunkčnej arény v Mníchove. Tá bude prvou klimaticky neutrálnou arénou v Nemecku.

Multifunkčné koncertné a kongresové centrum

Pripravovaný komplex bude vynikať viacerými prednosťami. Okrem energetickej efektivity sa zaskvie aj multifunkčným charakterom a nadčasovým dizajnom. O jeho návrh sa postaral ateliér Populous, ktorý už má za sebou niekoľko návrhov úspešne zrealizovaných športových či kultúrnych arén. Multifunkčné koncertné a kongresové centrum bude ďalší vrcholový projekt tohto ateliéru. Nadčasový komplex bol navrhnutý ako polyfunkčná aréna, v ktorej sa budú organizovať kultúrne a firemné podujatia na najvyššej európskej úrovni.Zdroj: populous.com

Do arény sa zmestí až 20 000 ľudí

Mesto Mníchov plánuje hostiť v novej aréne najväčšie hviezdy svetovej hudobnej scény. Do arény zavítajú aj motivační tréneri, vrcholoví manažéri či aktéri medzinárodných konferencií, ktorí sa zúčastnia významných kongresov. Jednotlivé podujatia bude môcť navštíviť dokopy až 20 000 ľudí. Interiér zaujme netradičným formátom  hľadiska, ktoré bude zriadené v tvare podkovy. V kombinácii s najmodernejšími technickými zariadeniami to má zaistiť optimálne akustické podmienky.Zdroj: populous.com

Prvá aréna svojho druhu v krajine

Okrem špičkového technologického vybavenia sa aréna bude môcť pochváliť aj udržateľným charakterom. Dôraz na šetrnosť sa zohľadní už pri samotnej realizácii, ktorá je naplánovaná tak, aby sa objem emisií pri výstavbe znížil na úplné minimum. Šetrnosť bude hrať kľúčovú úlohu aj pri prevádzke budovy. Šetrné zariadenia inštalované na streche aj vo vnútri objektu sa postarajú o zabezpečenie energetickej sebestačnosti a dosiahnutie klimatickej neutrality, čo z Multifunkčného koncertného a kongresového centra urobí prvú klimaticky neutrálnu arénu určenú na organizovanie kultúrnych a firemných podujatí v Nemecku.Zdroj: populous.com

 

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

Zdroj: populous.com

Zdroj foto: populous.com

Róbert Bosák
Autor
Róbert Bosák

Róbert Bosák je redaktorom portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2019. V rámci redakčnej činnosti sa špecializuje na svetovú architektúru, udržateľné stavby a nové stavebné projekty z domova a z ČR.

Diskusia

Podobné články

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon