Počet nových nájomných bytov v USA dosiahne 50-ročné maximum

Počet nových nájomných bytov v USA dosiahne 50-ročné maximum

Výstavba nájomných bytov v USA pokračuje vo svižnom tempe. V tomto roku pribudli v amerických mestách ďalšie tisícky bytových jednotiek. Podľa najnovších čísel má byť celkový ročný počet nových nájomných bytov najvyšší za 50 rokov.

Viac ako 460 000 nových nájomných bytov za rok

O dosiahnutí 50-ročného maxima v počte nových nájomných bytov informovala spoločnosť RentCafe. Z jej analýzy vyplýva, že do konca roka 2023 sa počet nových nájomných bytov postavených, resp. odovzdaných v priebehu tohto roka zvýši na viac ako 460 000. Podobné čísla neboli v USA zaznamenané od 70. rokov 20. storočia, kedy zámorskú veľmoc zachvátil veľký stavebný boom. Súčasná expanzia bytovej výstavby prebieha už 3 roky. Počas tých sa bytový fond v USA rozšíril zhruba o 1,2 mil. bytových jednotiek.Zdroj: pixabay.com

Najviac nových nájomných bytov New Yorku

K dosiahnutiu 50-ročného maxima prispeje najvýraznejšou mierou obrovský stavebný boom v Metropolitnej oblasti New York. Do konca roka sa celkový počet nových nájomných bytov postavených a odovzdaných v priebehu tohto roka v lokalitách Veľkého New Yorku zvýši na 33 000. Najvyšší tohtoročný prírastok na newyorskom trhu zaznamená Brooklyn s vyše 9800 novými bytmi na prenájom. Vyšší počet nových bytov pribudne aj v Queense, kde bude do konca roka odovzdaných dokopy 4430 bytových jednotiek.

Vysoký prírastok bytov aj v Texase a v Miami

Stavebný boom na trhu s nájomnými bytmi prebieha aj v Texase. Za vedúcim New Yorkom sa v tohtoročnom rebríčku amerických miest s najvyšším počtom nových nájomných bytov umiestni Dallas, kde celkový počet nájomných bytov postavených od januára do decembra 2023 dosiahne viac ako 23 600. Do zoznamu amerických miest s celkovým ročným počtom nových nájomných bytov nad 20 000 sa dostane aj texaský Austin (viac ako 23 400 bytov) a Miami na Floride (necelých 21 000 bytov).Dallas, Zdroj: pixabay.com

 

Zdroj: nehnutelnosti.sk
Zdroj foto: pixabay.com

Róbert Bosák
Autor
Róbert Bosák

Róbert Bosák je redaktorom portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2019. V rámci redakčnej činnosti sa špecializuje na svetovú architektúru, udržateľné stavby a nové stavebné projekty z domova a z ČR.

Diskusia

Podobné články

Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon