10 najväčších realitných transakcií celebrít v roku 2023

10 najväčších realitných transakcií celebrít v roku 2023

Niektoré hviezdy svetového šoubiznisu sa neboja ísť na rezidenčnom trhu do obchodov so závratnými hodnotami. Niekedy na tom zarobia, niekedy nie. Pozrite si 10 nehnuteľnosti, ktoré vlani celebrity predali či kúpili za najvyššie ceny.

Brad Pitt - 33 miliónov dolárov

V marci slávny herec Brad Pitt predal dom v remeselnom štýle v štvrti Los Feliz v Los Angeles, ktorý kúpil ešte v roku 1994. V posledných rokoch k nemu pridal neďaleké nehnuteľnosti a vybudoval takmer hektárový pozemok. Za tento areál, kde Brad a Angelina Jolie vychovávali svojich šesť detí až do ich rozchodu v roku 2016, zaplatila ropná dedička Aileen Getty 33 miliónov dolárov. Medzitým s ňou herec vymenil neďaleké menšie moderné obydlie z polovice storočia za 5,5 milióna dolárov.

Zdroj: Simon Berlyn; Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images

Letecký pohľad na bývalý areál Brada Pitta Los Feliz. Foto: Anthony Barcelo

Jennifer Lopez -  34 miliónov dolárov

Popová diva Jennifer Lopez a jej dávna láska, herec Ben Affleck, po svojej svadbe v lete 2022 začali revidovať svoje portfóliá nehnuteľností a zamerali sa na hľadanie spoločného domova. Počas tohto procesu J. Lo dala na predaj svoj dlhoročný domov, trojhektárovú nehnuteľnosť v Bel Air, ktorú kúpila v roku 2016. Deväťspálňový dom vo francúzskom vidieckom štýle a jeho malebný pozemok, ktorý zahŕňa súkromné jazero, chaty pre hostí a amfiteáter, boli predané za 34 miliónov dolárov v októbri.

Zdroj: Jamie McCarthy/Getty Images, Tyler Hogan

Rick Ross - 35 miliónov dolárov

V apríli hip-hopový spevák Rick Ross oznámil, že získal sídlo v Texase a kúpil dom svojho kolegu rappera Meeka Milla v Atlante za 4,2 milióna dolárov. Neskôr však vysvitlo, že sa len zahrieva. V auguste dokončil kúpu sídla za 35 miliónov dolárov na obľúbenom celebritnom ostrove Star Island v Miami. „Je to veľmi exkluzívne,“ povedala rapperova maklérka Kimberly Knausz. „Je tu len asi 30 domov… Rick povedal, že je to ako chýbajúci kúsok do skladačky jeho portfólia nehnuteľností. Je to veľký úspech pre neho, ako človeka, ktorý vyrastal v Miami." Aby ho jeho kolega Diddy privítal na ostrove, daroval mu golfový vozík „Hustlin“.

Zdroj: The Jills Zeder Group/1 Oak Studios/Paras Griffin/Getty Images for BET

Tommy Hilfiger - 41 miliónov dolárov

Módny magnát Tommy Hilfiger sa rád venuje svojmu realitnému portfóliu a ide na to rozhodne vo veľkom. V rebríčku top transakcií sa umiestňuje takmer každý rok. Po tom, čo začiatkom roku 2023 kúpil príbytok v stredomorskom štýle v Palm Beach na Floride, ho úspešne otočil na trhu v júni. Hilfiger minul v januári 36,85 milióna dolárov na stavbu z 20-tych rokov 20. storočia a o necelé tri týždne neskôr ju uviedol na trh s požadovanou cenou 47,95 milióna dolárov. Nakoniec rezidencia s rozlohou približne 650 m2 zmenila majiteľa za niečo vyše 41 miliónov dolárov. Aké jednoduché, 4 milióny v Tommyho vrecku.

Zdroj: Google Maps/ Getty Images

Tom Ford - 52 miliónov dolárov

Americký módny návrhár Tom Ford cez leto kúpil za 52 miliónov dolárov historické sídlo v obľúbenom letovisku blízko New Yorku v East Hamptone spojené s Jackie Kennedyovou. Dom umenia a remesiel z roku 1917 je známy ako Lasata. Má obytnú plochu 790 m2 a 10 spální. Usadlosť, ktorá sa nachádza na pozemku s rozlohou 3 hektárov, kedysi vlastnil starý otec bývalej prvej dámy John Vernou Bouvier Jr. a Jackie v týchto priestoroch strávila v detstve veľa letných prázdnin.

Zdroj: Google Earth; Angela Weiss/AFP via Getty Images

Letecký pohľad na nehnuteľnosť Lasata Foto: Geir Magnusson

Mark Wahlberg - 55 miliónov dolárov

Herec Mark Wahlberg pôvodne uviedol svoju 2,5-hektárovú nehnuteľnosť v Beverly Hills v apríli 2022 za 87,5 milióna dolárov, ale až vo februári 2023 sa zámok vo francúzskom štýle napokon predal za výrazne zľavnených 55 miliónov dolárov. Kaštieľ s rozlohou 2 800 m2, ktorý navrhol Richard Landry, má 12 spální a 20 kúpeľní. Obydlie zdieľa svoj pozemok s 5-jamkovým golfovým ihriskom, cvičným driving range, športovým ihriskom a skateparkom.

Zdroj: Anthony Barcelo, Tinseltown / Shutterstock.com

Zdroj: architecturaldigest.com

Jennifer Lopez a Ben Affleck - 61 miliónov dolárov

Po takmer dvoch rokoch hľadania Jennifer Lopez a Ben Affleck v júni konečne našli svoje novomanželské hniezdočko. Predtým, ako si kúpili tento vysnený georgiánsky dom za 60,9 milióna dolárov v Beverly Hills, podpísali a zrušili opciu najmenej na tri rôzne domy v okolí. Obydlie sa môže pochváliť vybavením, ktoré zahŕňa športový areál a garáž pre 12 áut.

Zdroj: Paul Barnaby; Jon Kopaloff/Stringer/Getty Images

Jeff Bezos - 68 miliónov dolárov

V auguste začal Jeff Bezos podnikať kroky, aby sa vrátil do Miami ako svojej domovskej základne. Odštartoval to kúpou hektárového nábrežného pozemku v ultra exkluzívnej enkláve Indian Creek Island v zálive Biscayne Bay za 68 miliónov dolárov. Umelo vytvorený ostrov, známy ako „Milionársky bunker“ (Billionaire Bunker), je prístupný z Miami Beach cez strážený most a medzi jeho obyvateľov patrí napríklad Ivanka Trump či Tom Brady.

Zdroj: Apple Maps; Karwai Tang/WireImage

Jeff Bezos - 79 miliónov dolárov

O pár mesiacov neskôr zakladateľ Amazonu ďalej rozšíril svoju stopu na Indian Creek tým, že zabral aj susedný pozemok. Bezos zaplatil 79 miliónov dolárov za sídlo v stredomorskom štýle s rozlohou 1 765 m2, čím sa stal na tomto odľahlom ostrove vlastníkom majetku v hodnote 147 miliónov dolárov.  

Zdroj: Jeffrey Greenberg/Universal Images Group via Getty Images

Zdroj: Dina Goldentayer / Become Legendary

Beyoncé a Jay-Z - 200 miliónov dolárov

Pre speváčku Beyoncé to bol rekordný rok. Vo februári prekonala rekord v počte ocenení Grammy, získala štyri z nich za album Renaissance (2022), čím sa stala 32-násobnou držiteľkou Grammy. V máji spolu s manželom Jay-Z-m kúpili najdrahší dom, aký sa kedy predal v štáte Kalifornia za ohromných 200 miliónov dolárov. Betónová konštrukcia navrhnutá architektom Tadaom Andom sa nachádza v Malibu a má rozlohu 2 790 m2.

Zdroj: Anthony Barcelo; David J. Hogan/Getty Images

 

Zdroj: architecturaldigest.com

Zdroj foto: Geir Magnusson, Simon Berlyn; Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images, Anthony Barcelo, Jamie McCarthy/Getty Images, Tyler Hogan, The Jills Zeder Group/1 Oak Studios/Paras Griffin/Getty Images for BET, Google Maps/ Getty Images, Google Earth; Angela Weiss/AFP via Getty Images, Geir Magnusson, Anthony Barcelo, Tinseltown / Shutterstock.com, architecturaldigest.com, Paul Barnaby; Jon Kopaloff/Stringer/Getty Images, Apple Maps; Karwai Tang/WireImage, Jeffrey Greenberg/Universal Images Group via Getty Images, Anthony Barcelo; David J. Hogan/Getty Images

 

Ingrid Kántorová
Autor
Ingrid Kántorová

Ingrid Kántorová je redaktorkou portálu Nehnuteľnosti.sk od roku 2018. Zameriava sa na dizajn nehnuteľností, energetickú efektívnosť stavieb, legislatívne témy a bývanie celebrít.

Diskusia

Podobné články

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

V okolí Prievidze si prezrieme pekné rodinné domy, ale zaujme nás najmä byt priamo v centre mesta

Prievidza a jej okolie je lokalita, kde si hľadá domček Irena so svojou dcérou Sophiou. Potrebujú mať svoje súkromie, stačí im menší rodinný domček s troma izbami a v stave, aby sa mohli ihneď nasťahovať, s pozemkom do 5 árov. Rozpočet 200-tisíc euro je síce na hrane, ale Vlado Voštinár so svojim tímom z relácie Nové bývanie urobí všetko pre to, aby takúto nehnuteľnosť našli.

...
Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Neblahý obrat osudu: Slávny rapper Kanye West predáva ikonický betónový dom v Malibu so stratou 18 miliónov dolárov

Americký hudobník Kanye West (46), teraz známy ako Ye, nesie na svojich pleciach bremeno celej svojej kariéry a boja s realitou. Aj keď jeho betónový dom predstavuje architektonický skvost a symbol bohatstva a luxusu, nedokončené renovácie ho zanechávajú na pokraji záujmu. Nájde sa niekto, kto ocení skrytú krásu a potenciál tohto domu?

...
Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Podarí sa nájsť v Novom bývaní trojizbový byt v Pezinku aj pri nižšom rozpočte?

Vlado Voštinár so svojim tímom bude hľadať trojizbový byt v Pezinku. Mário a jeho priateľka vlastnia menšie byty a rozhodli sa ich predať a kúpiť si spoločný väčší byt, ktorý by bol perspektívny do budúcnosti, ak si založia rodinu. Majú obmedzený rozpočet do 180-tisíc euro, a tak budú musieť zostať v byte, aj keby sa im určite páčil dom s garážou, ale ten si môžu kúpiť aj neskôr.

...
Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame Sledujte Nehnuteľnosti.sk na Instagrame
Aká je hodnota vašej nehnuteľnosti? Bezplatné hodnotenie
icon